Lempiruoka

Puhetta bengalien terveydestä, ruokinnasta ja hoidosta.

Moderators:huiskamestari, Mäykynen, kainaloinen

User avatar
Mäykynen
Hepuliherkkä
Posts:291
Joined:28.07.2008 21:04
Re: Lempiruoka

Post by Mäykynen » 16.08.2010 16:05

Pilkkominen riittää valmistuskeinoksi ja voi jopa antaa aika suuria palasia, jotta on töitä purukalustolle. :) Kissasta riippuen toki, kaikille ei välttämättä isot palat sovi, jos kissa hotkii niitä purematta tai ei suostu niitä syömään. Meidän heinohelma-Elli ainakin syö vain pieneksi pilkottuja lihoja ;)

Possua voi antaa myös, ei pitäisi olla mitenkään erityisen allergisoivaa.

User avatar
Henke
Mäy!!!
Posts:112
Joined:31.07.2008 08:51
Location:Espoo

Re: Lempiruoka

Post by Henke » 16.08.2010 16:50

Meidän Hamletille kelpaa kaikki mitä tarjotaan, mutta erityisen naminamihepulin saa aikaan viiriäinen ja tipu.

Yleisenä sääntönä kaikki, mitä ei ole syöty hetkeen on hyvää ;)

Ai joo, ja meillä tarjoillaan kaikki mahdollisimman suurina palasina, jotta hammaskalusto saa harjausta ja leukalihakset töitä sekä jotta syömisessä menee hetki, sillä imuriefekti on meilläkin erittäin tuttu ilmiö.
Hamlet BEN n 24 & Ofelia ABY a & Othello SOM n

User avatar
July
Mäy!!!
Posts:180
Joined:24.04.2009 12:14
Location:Turku

Re: Lempiruoka

Post by July » 17.08.2010 10:08

Nautaa tarjoillaan, pakkasen kautta ja sulatettuna - maistuu molemmille bengaleillemme ja on kuulemma myös ravintoarvoiltaan lähimpänä hiiruja. Me ostamme kerralla n. kolmeksi viikoksi lihaa ja pakkaamme aina kahden kissan kerta-annoksen yhteen pakasterasiaan (orthexin 0,3l konepestävät rasiat just passelin kokoisia). Edellisenä iltana jääkaappiin esisulamaan ja aamulla sulatetaan aamulla sulatetaan tiskipöydällä loppuun + leikellään lautasille ja samalla nostetaan toinen satsi sulamaan jääkaappiin - on taas illalla nopeasti loppuun sulatettavissa. Meidän benkuilla on myös kuivamuonaa tarjolla 24/7.

Monen benkun megaherkut sydän ja maksa olivat sekä Ramseksen että Zeuksen mielestä yök (halveksuvia ilmeitä ja mielenosoituksellista naksujen pupertamista, kun eteen tulee noin ällöjä asioita) eli ei niitä sitten enää yritetä tyrkyttää, vaikka terveellisiä olisivatkin. Riistaherkkukokeilu tulossa vaihtelulihana eli hirveä ja peuraa odottelemme saapuvaksi pakastimeen.

Ramses osaa narskutella isojakin palasia näppärästi, mutta Zeus ei pienillä leuoillaan oikein hanskaa isojen palojen käsittelyä edelleenkään (liian isoja ei syö) eli palaset ovat nyt melkoisen pikkuisia. Ostamme vaihtelevasti ihan valmista suikaletta tai tarjousnautaa isona könttänä ja leikkaamme itse pakasterasiaan sopiviksi könteiksi ja sulaneena sit silppuamme saksilla pikkupaloiksi. Zeuksen takia valmiita suikaleitakin pitää nykyään pienentää.
Kissani ja minun välillä vallitsee ehdoton sopusointu. Kissa tekee, mitä sitä huvittaa ja minä teen niin kuin kissani haluaa. - Henry Miller

User avatar
huiskamestari
Riiviörääpäle
Posts:61
Joined:08.12.2008 11:58
Location:Kuopio
Contact:

Re: Lempiruoka

Post by huiskamestari » 19.08.2010 13:08

Meillä kaikkien kolmen bengalin lempiruoka on kennelrehun possu. Esim. Pirkka-possunsuikaleet eivät maistu niin hyvin :D

Kiu ja Elli syövät myös nautaa, Jampalle ei nauta maistu. Ellille nautaa ei tosin voi antaa kun sen vatsa ei kestä sitä. Myös katkaravut kelpaavat kaikille.

Kennelrehun possua tulee ostettua aina semmoinen 10-15 kg kerralla. Liha on rakenteeltaan paremman näköistä kuin vaikkapa nuo edellämainitut Pirkka-suikaleet. Tuo on siis pakastettu 5 kg laatikoihin ja laatikoissa liha on noin puolen kilon pusseissa, koko vaihtelee. Sulatellaan sitä sitten aina pussikerrallaan kissoille.

Kiu ei muuten syö ollenkaan naksuja, se on sitä mieltä että ne eivät ole ruokaa. Märkä/purkkiruoat sen sijaan kelpaa lihan lisäksi.

User avatar
Anu
Riiviörääpäle
Posts:84
Joined:12.05.2010 10:04
Location:Espoo

Re: Lempiruoka

Post by Anu » 19.08.2010 14:42

MeiMei rakastaa oikeastaan kaikkea raakalihaa. Koirani on kokonaan Barf-ruokinnalla, joten MeiMei saa sitten niitä samoja lihoja muutamia kertoja viikossa. Broilerin siivistä menee myös luut, mutta muut luut ovat vähän liian kovaa purtavaa sen hampaille. Lisäksi se on saanut liha-luu–seosta, joissa siis luut ovat valmiiksi pienempinä. Myös lammas, poro, nauta, possu ja kalkkuna ovat maistuneet. Lisäksi jauhettu lohi ja sisäelinseos ovat kelvanneet oikein hyvin. Broilerin sydämet ja keitetty kivipiira ovat sen ekstraherkkua! MeiMei himoitsee myös Lukan Murremixejä (sekoitettu yhteen liha, sisäelimet ja kasvikset), joten niitäkin se saa joskus maistella. MeiMei on jopa kerran varastanut Lukalta kokonaisen possun ydinluun ja raahannut sen sängyn alle ;) Luka ei oikein ole koskaan puolustanut ruokaansa, mistä on sekä hyötyä että haittaa...
Haen kaikki raakaruuat Murren Murkinasta.

Tämän lisäksi Memmun perusruuista erityisesti Ziwipeakin tölkkiruoka katoaa hetkessä parempiin suihin. Myös Eaglen kuivanappulat ovat siitä ok, mutta sen sijaan Ziwipeakin kuivaliha ei mene kuin tölkkiruokaan sekoitettuna.
"Jotta eläintä voisi tutkia, sitä pitää ensin rakastaa."

-Konrad Lorenz

User avatar
moijeliini
Riiviörääpäle
Posts:72
Joined:14.08.2009 12:23

Re: Lempiruoka

Post by moijeliini » 22.08.2010 14:30

Meillä raaka liha on ehdoton lemppari. Mutta pitää olla laadukasta, kanan koipea vaan lähinnä ihmeteltiin kun ovat tottuneet filesuikaleisiin :irvi86: Onneksi myös sydän menee, ettei olla ihan vararikossa näiden takia :cheesy:

Raksuista Elmeri on hulluna myös kaikkiin raksuihin (tai no, se on hulluna myös kaikkiin märkäruokiin ja ylipäätään kaikkeen syötäväksi kelpaavaan), mutta Moyalle kelpaa vain Applawsin kanaraksut. Kumpikaan ei tosin vierastanut Ziwipeak-kuivatuotetta, kun eilen ekaa kertaa saivat.

Post Reply