Kukahan tämä seurapiiribengali on?

Yleistä pölinää bengaleista, täplikkäistä ja marmorisista ystävistämme.

Moderators: huiskamestari, Mäykynen, kainaloinen

Bengalinpentu
Mäy!!!
Posts: 190
Joined: 26.08.2008 11:17

Re: Kukahan tämä seurapiiribengali on?

Post by Bengalinpentu » 27.11.2009 17:42

Pyörii ihmisten jaloissa? Toi taisi olla kyllä jo ihan omasta päästä keksittyä, kun kaikki silminnäkijät ovat sanoneet omistajan kantavan ja pitävän sitä aina sylissä.
Musta toi "raahaaminen ihmisvilinään" on kissalle sama juttu kuin niihin näyttelyihin raahaminen, omat kissat kun pitävät sellaisia paikkoja järkytyksenä ja samoin niitä kaikkia vieraita ihmisiä vieraassa paikassa. Puhumattakaan siitä, että kissoja kuljetetaan ulkomaille asti näyttelyihin monenkinlaisissa kulkuvälineissä. (Joo, olen tehnyt näin itsekin, toin pennun lentokoneella ruotsista ja olen matkustanut kaukojunassa ja pitkän matkan busseissa kissoineni)
Miten tämä eroaa siitä, jos kissa on siihen tottunut? Vai onko se vaan niin helppoa olla hysteerinen toisten tekemisistä, ja vaikea nähdä kissojen näyttelyttämistä (ei kaikkien, mutta joidenkin) kissojen kohdalla suurena stressitekijänä ja itsekkäänä tekona?

Moni kissa inhoaa kaulapantaa ja valjaita yhtä lailla, eikä kaikki koiratkaan niistä taida varsinaisesti nauttia (vaikka ei laitakaan niin paljon vastaan kun niille jotain vaatteita laitetaan) usein vain ihan eläimen omaksi parhaaksi. Meidän ranskanbulldoggi inhoaa kenkiään, joita sen tarvitsee pitää märällä kelillä tai sen varpaanvälit tulehtuu.

User avatar
Pette
Hepuliherkkä
Posts: 224
Joined: 01.09.2008 13:40

Re: Kukahan tämä seurapiiribengali on?

Post by Pette » 27.11.2009 17:56

Pitkään mietin että kommentoinko ollenkaan, mutta kommentoin kuitenkin. Tämä kommentti tulee sydämestä ja pelosta, että tuo "julkkis" saattaa satuttaa itsensä esim. pelästyessään. Lainaan tässä valjaan tekijän sanoja " minkäänlaiset valjaat eivät ole tae kissan pysymiseksi niissä", sillä kissa on voiman, notkeuden ja nopeuden ilmentymä. Ei kukaan huom kukaan voi olla varma siitä mitä tapahtuu kun kissa keskustan hälinässä säikähtää, voi olla surullinen lopputulema. Toivottavasti ei, edelleen sydämestäni toivon että mitään pahaa ei tapahdu ja että tämä pikkuinen kaunokainen saa elää onnellisen elämän.
Tara Ben n 24
Baru Ben ns 24 33


Bengalismi on hulluutta, nyt se on todistettu

User avatar
Mäykynen
Hepuliherkkä
Posts: 291
Joined: 28.07.2008 21:04

Re: Kukahan tämä seurapiiribengali on?

Post by Mäykynen » 27.11.2009 18:06

Bengalinpentu wrote:Pyörii ihmisten jaloissa? Toi taisi olla kyllä jo ihan omasta päästä keksittyä, kun kaikki silminnäkijät ovat sanoneet omistajan kantavan ja pitävän sitä aina sylissä.
Siinä kuvassa, joka täällä oli, kyseinen kissa kyllä oikeasti oli lattialla ihmisten jaloissa. Joten ilmeisesti kissa ei kuitenkaan aina ole sylissä.
Bengalinpentu wrote:Musta toi "raahaaminen ihmisvilinään" on kissalle sama juttu kuin niihin näyttelyihin raahaminen, omat kissat kun pitävät sellaisia paikkoja järkytyksenä ja samoin niitä kaikkia vieraita ihmisiä vieraassa paikassa.
Miten tämä eroaa siitä, jos kissa on siihen tottunut? Vai onko se vaan niin helppoa olla hysteerinen toisten tekemisistä, ja vaikea nähdä kissojen näyttelyttämistä (ei kaikkien, mutta joidenkin) kissojen kohdalla suurena stressitekijänä ja itsekkäänä tekona?
Kieltämättä minusta näyttelyhälinä ja -matkailu ovat jossain määrin verrannollisia kissan kuljettamiseen kaupungilla. Mutta kuinka moni käyttää kissaansa näyttelyissä keskimäärin esim. tiheämmin kuin kerran kuussa? Jotenkin olen kuitenkin saanut sellaisen käsityksen, että tämä kissa olisi kaupungilla mukana aivan säännöllisesti. Tapausta tarkemmin tuntematta en voi tietystikään olla varma, onko näin todella, vai meneekö tämä koko tapaus pahasti liioittelun puolelle.

Mitä taas tottumiseen tulee, niin tottuminen ei ole eläimellekään sama asia kuin viihtyminen. Jos kissa satunnaisesti käy jossain, mihin se on tottunut, mutta missä se ei oikeasti viihdy, niin se tuskin aiheuttaa kuitenkaan kohtuutonta stressiä eläimelle, kun väliin jää paljon aikaa tavalliselle kissamaiselle elämälle. Jos kissa taas esim. lähes päivittäin käy tällaisessa paikassa, voi epäillä, ettei aikaa palautumiselle ja normaalille elämälle juuri jää. Mutta tämä oli ihan spekulatiivisellä tasolla kirjoitettua, ei erityisesti tähän tapaukseen kohdistettua.

Eikä tässä ketjussa hirveästi mielestäni ole hysterisoitu, kunhan on vain pohdittu asiaa puolelta jos toiseltakin :)

User avatar
Mistymoon
Viiksityynyjen valtias
Posts: 730
Joined: 03.08.2008 18:59
Contact:

Re: Kukahan tämä seurapiiribengali on?

Post by Mistymoon » 27.11.2009 19:16

Voisiko tähän olla vastaus huippumuodikkaista lemmikkien rattaista?
Niitäkin saa varmasti ostettua netistä Burberryna tai Swarowski kristallein, niin ei rapise katu uskottavuus :)
Kissalla olisi mukavaa ja turvallista siellä kärryssä ja HKL tarjoaa ehkä kyyditkin (rattaiden kanssa ratikassa ei tarvitse maksaa :D ).
Tämä on ihan tosissaan esitetty ehdotus. Meinaamme itse ostaa pinkit kärryt koirallemme ensikesän näyttelyihin. Boxissahan koira on siellä alhaalla ja näkee näyttelyssä vaan ohivilistäviä kenkiä. Tuollaisissa rattaissa koirilla on paljon mukavammat olot ja näkymät. Eläinlääkärinikin niitä kehui, että autottomille ihmisille tosi hyvä ratkaisu.
www.bengalcat.fi

Cats leave paw prints on your heart,
But Bengals leave love spots ON YOUR SOUL !!!

User avatar
cattis
Mäy!!!
Posts: 160
Joined: 07.09.2009 21:29
Contact:

Re: Kukahan tämä seurapiiribengali on?

Post by cattis » 27.11.2009 20:30

Bengalinpentu wrote:Pyörii ihmisten jaloissa? Toi taisi olla kyllä jo ihan omasta päästä keksittyä, kun kaikki silminnäkijät ovat sanoneet omistajan kantavan ja pitävän sitä aina sylissä.
Musta toi "raahaaminen ihmisvilinään" on kissalle sama juttu kuin niihin näyttelyihin raahaminen,Miten tämä eroaa siitä, jos kissa on siihen tottunut? Vai onko se vaan niin helppoa olla hysteerinen toisten tekemisistä...
Niin en nyt aivan heti ymmärrä mistä moinen purkaus :o , jos et sitten tiedä asiasta lähemminkin. Mutta kerronpa kuitenkin uhkarohkeasti mielipiteeni :) .

Eipä tuota tainnut tarvita omasta päästä keksiä, kun täällä oli asiasta oikein kuvakin ;) . "raahaaminen ihmisvilinään" oli omaa tekstiäsi!
Sen sijaan minulle on myös kerrottu silminnäkiähavaintona, että pentua on juoksutettu maassa myös kadulla ja se on peloissaan kiivennyt ohikulkijan syliin. Sitä en kuitenkaan tuossa alunperin maininnut syystä, että nämä tämän nyt luetun kaltaiset kommentit jäisivät pois ja asiasta voisi keskustella ihan mielipiteitä vaihtaen, aivan rauhallisesti ja rakentavasti. Jokainen meistä muistakin kasvattajista voi joutua vastakkain näiden asioiden kanssa ihan milloin vain. Minusta on silloin hyvä olla jo jokin ajatus asiasta, ihan jo neuvomismielessä oman kasvattinsa kohdalla. Katson kasvattajana olevani vastuussa siitä, että olen antanut oikeat evästykset uudelle omistajalle juuri rodun tuntien.
En ymmärrä yhtään sitä, että asioista ei saisi keskustella ja nimenomaan juuri rotupalstalla, missä bengalien omistajat ja mahdolliset uudet hakevat ajatuksia rodusta.
Tuntuu toisinaan että ihmiset aivan pelkäävät osallistua mihinkään syvällisempään keskusteluun, kun välittömästi huudellaan että nyt ollaan tuomitsemassa erilaisuutta. Emmekö me bengali-ihmiset ole jo rotummekin takia keskimäärin itse niitä hieman erilaisuuttakin sietäviä. Uskoisinpa täten, että suvaitsevuuden puute suurimmalla osalla meistä, nimenomaan erilaisuuden suhteen, ei ole se kaikista isoin ongelma.
Tarve tukahduttaa hedelmällisiäkin keskustelun alkuja vähentää palstan arvoa ja ihmisten halua tuoda omia ajatuksiaan tänne. Kenen etu se sitten olisi, ei ainakaan bengaleiden.
Bengalinpentu wrote: ...ja vaikea nähdä kissojen näyttelyttämistä (ei kaikkien, mutta joidenkin) kissojen kohdalla suurena stressitekijänä ja itsekkäänä tekona?
Niin, tuokin on niitä asioita, jossa on löydyttävä se kissakohtainen tasapaino (vaikka hieman meneekin sivu aiheen). Toiset suorastaan nauttii näyttelyistä, toiset inhoavat. Viisas kissanomistaja (ja hyvin evästetty) ottaa tämänkin huomioon, kun näyttelyistä puhutaan. Tosiasia kuitenkin on, että kasvattajan itsensä on hyvä käydä näyttelyissä edes joskus jo oman rotunäkemyksensä hahmottamiseksi. Silmä kehittyy ajan kanssa ja on hyvä saada myös vieraan, eli tuomarin palautetta, ettei mene näkemyksineen aivan sivuraiteille kasvattaessaan. TICAhan ei toki vaadi näyttelyttämään (ei välttämättä hyvä asia rodun kannalta), joten tämä jää jokaisen kasvattajan omaan harkintaan, kuinka tosissaan haluaa kasvattaa.

Hysteerisyys ei kyllä tätä ketjua lukiessa aivan ensimmäiseksi tule mieleen. Päin vastoin tämä yritti ainakin olla harvinaisen rakentava keskustelu, josta olisi moni voinut hyötyäkin, jos nyt vielä viitsivät vaivautua kirjoittamaan.

Bengalinpentu
Mäy!!!
Posts: 190
Joined: 26.08.2008 11:17

Re: Kukahan tämä seurapiiribengali on?

Post by Bengalinpentu » 27.11.2009 23:38

Minä en kuvaa ehtinyt nähdä, ihan vain kirjoitetun perusteella sain sen käsityksen että kissaa vain kannetaan kaupoissa yms. Jos joskus törmään tähän pariskuntaan kaupungilla, menen mielelläni juttelemaan hänen kanssaan täällä spekuloimisen sijasta.

Keskusteluahan tämä juuri on mitä muutakaan? Jos antaa ajattelemisen aiheita tai kyseenalaistaa onko mustavalkoisen kamalaa jos kissaa kuljetetaan ihmisten ilmoilla niin heti se on jotenkin pahasta :cheesy:

Minusta jokainen kissanomistaja tietää parhaiten omasta kissastaan että pelkääkö se tai stressaako se jossain tilanteissa. Minun kissat ei juuri pelkää junassa tai linja-autossa, mutta henkilöautossa huuto on hirveä. Näyttelyissä niitä pelottaa jonkinverran, viime kerralla vähemmän kuin aikaisemmin joten kai sekin on edistystä, mutta kissojen vuoksi en aio niitä viedä näyttelyyn kuin harvakseltaan (ja vien niitä sinne juuri sen vuoksi että kuulisin muiden mielipiteitä kissastani ja näkisin muita rodun edustajia, joita tosin voi käydä katselemassa ilman omia kissojakin).
Jos seuraava kissani näyttää nauttivan näyttelymatkoista, vien sitä mielellään vaikka jokaiseen TICA näyttelyyn mitä järjestetään.

Sellaisia rattaita olen itsekin katsellut kun eläinkauppoihin on niitä viime aikoina ilmestynyt, voisi olla siinä mielessä kiva tapa kuljettaa kissoja että rattaiden työntäminen ei ole niin raskasta kuin laatikon kantelu, kissallekin kyyti on varmaan tasaisempaa ja siellä verkon takana oma turvallinen paikka. Laatikkoa kantaessa täytyy aina varoa ja miettiä että mihin sitä laskee, voin vain kuvitella kaikkea sitä pöpöjen määrää mitä kaduilla on.

[moderoitu] Poistettu huhuihin perustuvat tiedot kissan alkuperästä. Aihe on mielenkiintoinen ja varmasti tunteita herättävä, mutta yritetään pysyä asialinjalla. Kiitos.
Poistetun kuvan löytää More to love blogista.
-Mäykynen

User avatar
Mäykynen
Hepuliherkkä
Posts: 291
Joined: 28.07.2008 21:04

Re: Kukahan tämä seurapiiribengali on?

Post by Mäykynen » 13.12.2009 17:53

Todennäköisesti sama kissa näyttää osuneen satunnaisen valokuvaajan linssin eteen Kampissa: http://www.tiikasalo.fi/displayimage.php?album=14&pos=0

xvieras
Bengalivaavi
Posts: 2
Joined: 17.10.2011 22:11

Re: Kukahan tämä seurapiiribengali on?

Post by xvieras » 17.10.2011 23:47

Kirjoitin suht pitkän vastauksen aiemmin, mutta koen sen olleen turhaa selittelyä kun asia on sellainen, etten koe tehneeni mitään väärää. Halusin vastata samantien kun ketjun sattumalta löysin ja en asiaa sen enempää miettinyt.

Kissa ei ole kuvasta huolimatta kenenkään jaloissa ollut sillä hetkellä eikä koskaan muulloinkaan. Se ei ole kiiveskellyt ohikulkijoitten syliin, kuten väitetty. Kissa ei myöskään ole osoittanut merkkejä pelokkuudesta keskustan ulkoilujen aikana, vaan päinvastoin ja jos tulisi tilanne jossa vaihtoehtona olisi joko ydinkeskusta ulkoiluttaminen tai ei mitään, valitsisin ulkoilun uudestaan. Kissani on rohkea, aktiivinen ja luottavainen eikä anna käyttäytymisellään mitään syytä epäillä, ettäkö ulkoiluttaminen tai muut kasvatukseen liittyvät valinnat olisi siihen negatiivisesti vaikuttanut.

Aiemmin kirjoitin, että täällä spekulointi on ookoo, mutta nyt kun olen asiaa ajatellut koen sen jokseenkin oudoksi. Jos mm. alkuperäinen postaaja on nähnyt meidät ja ollut huolissaan, miksi ei tulla sanomaan näkemystään, sen sijaan että täällä pädetään? Foorumia lukiessa, tulee selväksi että ihmisillä on kissojensa kanssa kaikenmaailman oikeita ongelmia, joten sanoisin että keskittykää vaikka auttamaan heitä.

Ja FYI, ihmisten arvioiminen sen mukaan, mitä heillä on päällä kertoo jostain ihan muusta kun kantajasta. Kissaa ei muodikkuuden vuoksi ole puettu. Vai eikö olisi niin, että jos päälläni olisi ollut tuulipuku, ei kissa sinun mielestä olisi ollut koriste?
Last edited by xvieras on 19.10.2011 08:40, edited 1 time in total.

xvieras
Bengalivaavi
Posts: 2
Joined: 17.10.2011 22:11

Post by xvieras » 17.10.2011 23:49

--
Last edited by xvieras on 19.10.2011 08:20, edited 1 time in total.

User avatar
Mäykynen
Hepuliherkkä
Posts: 291
Joined: 28.07.2008 21:04

Re: Kukahan tämä seurapiiribengali on?

Post by Mäykynen » 18.10.2011 07:24

xvieras wrote: Vastaukseksi tuli aikamoinen novelli, toivonkin että olisin vieraillut täällä aiemmin, jotta olisin voinut vastailla niin tänne kuin tähän jo poistettuun "lynkkaus-ketjuun".
Tähän vielä selvennyksenä, että täällä ei ole mitään poistettua ketjua tästä aiheesta, vaikka ehkä joistain viesteistä sen kuvan saattoikin saada. Jäsenpuolella on toinen vielä tätä vanhempi keskustelu samasta asiasta, mutta ei sitä ole poistettu ja se on sisällöllisesti ihan vastaava kuin tämäkin ketju.

Post Reply