Kuulostaako tämä oudolta?

Yleistä pölinää bengaleista, täplikkäistä ja marmorisista ystävistämme.

Moderators:huiskamestari, Mäykynen, kainaloinen

User avatar
ameise
Kehruukone
Posts:329
Joined:07.07.2010 09:09
Location:Helsinki
Contact:
Re: Kuulostaako tämä oudolta?

Post by ameise » 07.06.2011 05:07

Olen Mäykysen kanssa samaa mieltä, aloittelevat bengalinomistajat kun eivät välttämättä ole ollenkaan perillä noista TICA-rekisteröinneistä (täällä ainakin yksi). Tietenkin jokainen voisi ottaa itsekin vähän selvää ennen kun menee suinpäin kissaa ostamaan.

Kyllä ainakin omaan korvaani kalskahtaa alhainen hinta, tietääkseni puhdasta bengalinpentua ei mistään päin maailmaa saa mitenkään erityisen halvalla? (tietenkin eri asia jos myydään aikuista kissaa, tai joku pennuista ei vaan ole saanut kotia, häntäknikki tms..)

Mielestäni noihin keltaisen pörssin ilmoituksiinkin voisi kasvattaja laittaa hieman enemmän tietoa pennuista tai itsestään (kasvattajanimi tms?), toki ymmärrettävää jos oma suomenkieli ei taivu ihan kaikkeen.
Neiti Ylppö BEN n 24
Stella BEN n 24 33
http://taplatytot.blogspot.com/

User avatar
Pette
Hepuliherkkä
Posts:224
Joined:01.09.2008 13:40

Re: Kuulostaako tämä oudolta?

Post by Pette » 07.06.2011 08:44

No eilen poistatin ne "roskat" ja tänään oli jo taasen uusi. Nämä on ulkomailta tulevia mainoksia, joiden puhelin numerot eivät johda mihinkään. Linkin takana on sposti jonne jos postia lähettää, saa varmasti spammia niin että rittää ja mahdollisesti myös viruksia.

Pette

Ps ja samalla osoitteella/nrolla on useita mainoksia eri osastoilla
Tara Ben n 24
Baru Ben ns 24 33


Bengalismi on hulluutta, nyt se on todistettu

User avatar
Mummi
Täpläguru
Posts:1049
Joined:21.07.2008 14:46

Re: Kuulostaako tämä oudolta?

Post by Mummi » 07.06.2011 17:30

Pette wrote:No eilen poistatin ne "roskat" ja tänään oli jo taasen uusi.
Niinpä, joku näkyy tehtailevan sinne mm. "ihana rannerengas pennut" nimellä bengalinpentumainoksia.
Kun muutama pyydetään poistamaan virheellisten yhetystietojen takia, tulee seuraavana yönä sinne pari uutta ilmoitusta.
En tiedä liekö tämmöisellä ilmoittelulla tarkoitus myydä kissoja vai levittää sähköposteihin viruksia >:(
Jos haluat talon parhaalle paikalle: siirrä kissaa :-)

User avatar
Bengal
Bengalivaavi
Posts:7
Joined:28.08.2010 10:26
Contact:

Re: Kuulostaako tämä oudolta?

Post by Bengal » 07.06.2011 21:33

Onko kuka teistä edes nähnyt sen jonotuslistan "hassut kysymykset"? Ja toinen "hassu" kysymys, miksi ei voi rehellisesti vastata niihin jos on kissa hankimassa?
Kukaan ei pidä outoana kun menee näyttelyyn niin ensin täytyy maksa pääsylipusta eikö toisenpäin.Eikö kukaan pidä myös outoana että tääläkin sivustolla voi edes näyttää pentuen valokuvat , vasta sitten kun maksa teidän ry:lle kahtakympiä.Kasvattajan koti ei ole mikään "vapaa-ajan viettopaikka".Toiseksi, eivät kaikki kasvattajat rokotta pennut 4 viikoisena ja ....saatte itse kuvitella, osaatte sen paremmin kun Bengaleiden kasvattamista.
Jos kasvattaja päättää että lemmikitasoiset tai minkä tahansa tasoiset , lemmikiksi myytyy pentu ei saa rekisteripaperi niin se myös ei saa, kasvattajan päätöksellä. Kasvattaja on vain velvollinen ilmoittaa ostajalle Etukäteen päätöksestä. Ja miten sanoisin sen suomeksi, jos lemmikkipentu ei saa rekisteripapereita, se ei tarkoitta että pentue ei rekisteröity. Pennun ja sen vanhempien tiedot mainitaan Kauppasopimuksessa. Se on enemmän kun tarpelista lemmikkitasoiselle tai lemmikiksi ostetulle kissalle. Jotkut ostavat lemmikki ja jotkut papereita.

-----------------------------------
Viestistä poistettu asiattomuuksiin menevät kommentit. Mielipiteet suuntaan jos toiseenkin ovat sallittuja, mutta asialinjalla pitää pysyä.

t. Mäykynen

User avatar
Bengal
Bengalivaavi
Posts:7
Joined:28.08.2010 10:26
Contact:

Re: Kuulostaako tämä oudolta?

Post by Bengal » 08.06.2011 05:58

Cerubi wrote:Olen poikaystäväni kanssa hankkimassa ensimmäistä bengalin pentua ja erään kasvattajan sivut pistivät silmään.
Sivulla oli jonotuslista, missä oli hassuja kysymyksiä. Siitä välittämättä päätimme ottaa yhteyttä. Puhelimeen vastannut nainen puhui huonoa suomea ja kysyttäessä, että saako pentuja tulla katsomaan oli vastaus ehdoton ei. Pennun saa kuulemma vasta nähdä kun varausmaksu on maksettu ja pentu haetaan kotiin. Myös se oli outoa, että lemmiksi myydyistä pennuista ei saa rekisterikirjaa.

Olemme vasta aloittelijoita tällä saralla, mutta kuulostaa hieman hämärältä. Eikös rekisterikirja pitäisi saada joka tapauksessa? Ja mitä mieltä muutenkin olette?
Eikö kuulostaa yhtään oudolta kun ihminen tiedustelee kissasta puhelimetse eikö edes esitäytyy itseä eikö kerro kodista joka halua tarjoa kissalle? Olen myös tarpeksi törmännyt tälläisin aloiteljoihin ja Herra teitä varjelkoon kysymään minulta mitään

User avatar
Pette
Hepuliherkkä
Posts:224
Joined:01.09.2008 13:40

Re: Kuulostaako tämä oudolta?

Post by Pette » 08.06.2011 06:53

No kuten olemme moneen kertaan todenneet, onneksi jokaisella on vapaus ja toivottavasti myös järki mukana kun kasvattajaa valitsee. Täältä pulinasta saa hyviä vinkkejä; ja aina voi kysyä, toimitus kyllä vastaa asiallisiin kysymyksiin asiallisilla vastauksilla. Ja kun on päätöksen aika, jokainen voi vapaasti valita kasvattajan mielensä mukaan. Jos haluaa, että kissa on rekisteröity, niin hankkii sen kasvattajalta, joka rekisteröi kissansa Jos taaasen ei pidä rekisteröintiä tarpeellisena, niin hankkii edelleen siltä kasvattajalta, jonka kokee itselleen sopivaksi ja turvalliseksi.

Kauppiaita(kasvattajia) on moneksi ja onneksi on mistä valita!

Terveisin kasvattajiinsa tyytyväinen näyttely & kotikissojen omistaja

Eli kiitos Maarit ja kiitos Satu :*
Tara Ben n 24
Baru Ben ns 24 33


Bengalismi on hulluutta, nyt se on todistettu

User avatar
Bengal
Bengalivaavi
Posts:7
Joined:28.08.2010 10:26
Contact:

Re: Kuulostaako tämä oudolta?

Post by Bengal » 08.06.2011 15:21

Vapaaus on hieno asia kunhan osaa sitä käyttää. Jokaisella on vapaaus mutta jokaisella on myös vastuukin.

------------------------------------------------

Joudun nyt valitettavasti jo toisen kerran huomauttamaan asialinjalla pysymisestä. Mitään lakeja täällä ei ole rikottu, joten sellaiseen on turha vedota. Ketjussa keskustellaan tapauksesta, johon bengalin hankintaa harkitseva ihminen on törmännyt ja jota hän on ihmetellyt. Ketjussa ei ole nimetty tai syytetty ketään kasvattajaa. Jos joku kasvattaja tunnistaa itsensä kuvailuista, niin sillehän ei sitten mitään voi. Moni ketjuun vastannut (itseni mukaanlukien) ei todellakaan edes tiennyt, että tämä koskee jotain oikeaa suomalaista kasvattajaa eikä geneeristä Keltaisen Pörssin ilmoitusta tms. "kasvattajaa", joita täällä on ihmetelty usein ennenkin.

Tämä ketju jatkuu nyt yleistasoisella keskustelulla siitä, mitä kasvattajilta toivotaan/halutaan/vaaditaan ja vastaavasti voidaan tietysti keskustella mitä kissaa ostavilta toivotaan/halutaan/vaaditaan. Minkäänlainen henkilöity syyttely tai nimittely ei ole sallittua.

t. Mäykynen

User avatar
Orja
Glitterikingi
Posts:952
Joined:20.07.2008 20:13
Location:Kissukkala
Contact:

Re: Kuulostaako tämä oudolta?

Post by Orja » 08.06.2011 16:10

Minusta olisi hyvä, että me kasvattajat koittaisimme tukea ensikertalaisia pennunostajia sopivan kasvattajan löytämisen hankalassa tehtävässä. Jos käytäntömme poikkeavat siitä, mitä valtavirran rotukissakasvattajat (mikä tahansa rotu) Suomessa noudattavat, olisi hyvä selittää pennunostajalle, miksi toimii, niin kuin toimii. Minusta on vain hyvä, jos ostajaehdokas kysyy paljon: tyhmiä kysymyksiä ei siinä tilanteessa olekaan. Ei kai se ole kenenkään toiveissa, että potentiaalinen bengalinostaja pelästyy ja vaihtaakin rotua, koska ei koe voivansa luottaa bengalikasvattajiin.

Voisiko esim. bengaliyhdistyksen sivuille koota pienen tietopaketin juuri noista FIFé- ja TICA-käytäntöjen eroista? Kun pennunostaja perehtyy kirjallisuuteen ja siihen, miten tunnistaa hyvän kasvattajan, häntä ohjeistetaan aina siitä, että pennun mukana on tultava rekisterikirja - usein jopa kuvaillaan Kissaliiton rekisterikirjaa ulkonäöltä. Koska Suomessakin on jo niinkin paljon bengalien TICA-kasvattajia, voisi olla hyvä levittää tietoa myös sen puolen käytännöistä.
Orja von Kissukkala
Sissi BEN n 24; Siri RUS; Saga BEN n 24 31; Sani NFO d 03 23; Nottis RUS
R.I.P. <3 Herra Makkonen


http://kissukka.net, http://www.facebook.com/kissukkala

User avatar
Mummi
Täpläguru
Posts:1049
Joined:21.07.2008 14:46

Re: Kuulostaako tämä oudolta?

Post by Mummi » 08.06.2011 16:13

Orja wrote: Voisiko esim. bengaliyhdistyksen sivuille koota pienen tietopaketin juuri noista FIFé- ja TICA-käytäntöjen eroista? .....
Hieno idea Orja!
Jos haluat talon parhaalle paikalle: siirrä kissaa :-)

User avatar
Bengal
Bengalivaavi
Posts:7
Joined:28.08.2010 10:26
Contact:

Re: Kuulostaako tämä oudolta?

Post by Bengal » 12.06.2011 20:53

Hieno ajatus julkaista jonnekin tiedot kansainvälisestä kissaoganisaatioista jms, pennun/kissan ostaja varten. Suomeksi ja Isolla kirjaimella, vaikka tätä tietoa netti on muutenkin täynnä. Toinen asia, se täytyy lukea ja se on raskasta ja tylsä. :nyrkki:
Tässä on mun tuore esimerkki oudosta vapaudesta.

Ihminen on "hankimassa" omalle kissalle toista kissa sen kaveriksi. Kysyy voisivatko he tulla oman kissan kanssa meille tutustumaan kissat ensin ja jos kissat tulevat toimeen, he ostavat kissan.
No mikä ettei, tänne vaan kaikki meille, serkuen, kissoen ja koirien kanssa, tutustumaan kissat. Ja jos kissat ei heti alkaavat pussa toisinsa niin miksi ei voisi olla meillä vaikka muutama viikkoa, eihän meillä ole mitään salattava. Ei haittaa että mulla on siitoskissat ja rokottomattomat pennut.
Heeerrra Jestas! TOTAALISESTI vapaitaa KAIKKISTA.
Vai pitiko selitta aikuiselle ihmiselle miksi se EI onnistu! Jos kenellä on paljon vapaa-aika ja halu niin selittakaa. Jotkut "ostajat" jostain syystä ovat saaneet päähänsä että kasvattaja on jotain heille velka :bow: .
Heistä tuntuu oudolta että kaikki tiedot täytyy hankia Itse. Ja jos jotain ei jummmarra, syypää täytyy etsiä peilissa. Jos kasvattaja jolta kysyt puhuu huonosti suomea, niin hyvä ihminen hanki etsellesi tulkki tai kysyy kasvattajan kielellä.

Locked