ulkoilusta

Yleistä pölinää bengaleista, täplikkäistä ja marmorisista ystävistämme.

Moderators: huiskamestari, Mäykynen, kainaloinen

outska
Bengalivaavi
Posts: 4
Joined: 30.07.2011 18:11

ulkoilusta

Post by outska »

Haluaisin kommentteja minkä takia Suomalaiset kasvattajat eivät myy yleensäkään rotukissoja ulkokissoiksi? Tarkennettuna siis niin, että kissa ulkoilee vapaana ilman valjaita. Asun itse rauhallisesti maalaismaisemassa ja kissani ulkoilee vapaasti niinkuin muutkin naapuruston mouruajat ja nauttii olostaan täysin siemauksin :)
ajapi
Glitterikingi
Posts: 797
Joined: 29.07.2008 09:52
Location: Helsinki

Re: ulkoilusta

Post by ajapi »

Ihan yksinkertaisesti: koska se on kissalle vaarallista. Kasvattajat haluavat myydä kasvattinsa mahdollisimman hyviin ja turvallisiin oloihin, ja vapaasti ulkoileva kissa kohtaa runsaasti vaaroja. Uskoisin, että rotukissoja lisäksi varastetaan jos niitä kävelee vapaana vastaan.
"Meilläpäin tätä kutsutaan sinnikkyydeksi."
ameise
Kehruukone
Posts: 329
Joined: 07.07.2010 09:09
Location: Helsinki
Contact:

Re: ulkoilusta

Post by ameise »

En ole kasvattaja, mutta bengalin metsästysvietti on niin voimakas, että tuskin tulee takaisin retkiltään... Enkä kyllä haluaisi että rakas lemmikkini jäisi esimerkiksi auton alle tai jäisi jonkun "metsäpedon" saaliiksi. Ja toiseksi, bengali on niin erikoisen näköinen kissa, että ei olisi varmaan ollenkaan ihmeellistä että joku ottaisi vapaana juoksevan bengalin muina miehinä omaksi lemmikikseen.
Neiti Ylppö BEN n 24
Stella BEN n 24 33
http://taplatytot.blogspot.com/
Pette
Hepuliherkkä
Posts: 224
Joined: 01.09.2008 13:40

Re: ulkoilusta

Post by Pette »

outska wrote:Haluaisin kommentteja minkä takia Suomalaiset kasvattajat eivät myy yleensäkään rotukissoja ulkokissoiksi? Tarkennettuna siis niin, että kissa ulkoilee vapaana ilman valjaita. Asun itse rauhallisesti maalaismaisemassa ja kissani ulkoilee vapaasti niinkuin muutkin naapuruston mouruajat ja nauttii olostaan täysin siemauksin :)


Miksi sitten sinulle ei kelpaa muu kissa, miksi juuri Bengali ?Tutuilla oli Bengali rauhallisessa maalaismaisemassa 1 km päässä tiestä. Myös siellä muut ihanat kissat viipottivat vapaana, mutta sitten n 2 vuoden iässä oli se myös auton alle jääneenä "nahkana", kun omistajan lapset palasivat koulusta; ehkä siksi.
Tara Ben n 24
Baru Ben ns 24 33


Bengalismi on hulluutta, nyt se on todistettu
juhis
Bengalivaavi
Posts: 40
Joined: 11.11.2010 11:57
Location: Seinäjoki

Re: ulkoilusta

Post by juhis »

Yllättävän vähän noita kissoja kai auton alle kuitenkin jää, osaa kai varoa, ainakin jos vilkkaan tien varrella elää. Suunnilleen viikko sitten ajelin yöllä naapuri kaupunkiin kuvaamaan pöllöjä, niin 2-3 aikaan yöllä oli vt16 varrella 7 kissaa n.25 km matkalla, yllättäen kaikki maatiaisia, ja harvemmin noita onneksi alle jääneenä näkee.

Ja toiseksi yllätti taannoin lukiessani jotain metsästys aiheista foorumia, jossa suurin osa kertoi ampuvansa aina, jos näkee irtokissan metsässä. :-/
Mummi
Täpläguru
Posts: 1049
Joined: 21.07.2008 14:46

Re: ulkoilusta

Post by Mummi »

juhis wrote: Ja toiseksi yllätti taannoin lukiessani jotain metsästys aiheista foorumia, jossa suurin osa kertoi ampuvansa aina, jos näkee irtokissan metsässä. :-/
Ei tarvitse mennä edes metsästysfoorumille lueskelemaan- riittää kun kuuntelee työpaikalla kahvipöydässä joidenkin juttuja: "jokainen vapaana liikkuva kissa on villiintynyt kissa ja sellaisen saa lainkin mukaan ampua tai muuten tappaa missä tahansa"-
Selitä siinä sitten lainsäädäntöä ja sitä mikä on villiintynyt kissa ja mikä kissa on muuten vain vapaasti ulkoilemassa; yhtä turhaa kuin desin mitalla metsäpalon sammuttaminen >:(
Jos haluat talon parhaalle paikalle: siirrä kissaa :-)
Henke
Mäy!!!
Posts: 112
Joined: 31.07.2008 08:51
Location: Espoo

Re: ulkoilusta

Post by Henke »

juhis wrote:Yllättävän vähän noita kissoja kai auton alle kuitenkin jää, osaa kai varoa, ainakin jos vilkkaan tien varrella elää.
Vapaasti ulkoilevien kissojen keskimääräinen elinikä on huomattavasti matalampi kuin sisäkissojen. Toki mitä vanhemmaksi kissa elää sitä todennäköisemmin se selviää autoteistä, koska on jo oppinut miten niillä käyttäydytään.

Valitettavasti auton alle / koiran tms. hampaisiin / naapurin tähtäimeen jääminen ottaa vain sen yhden kerran, ja vaikka ulkoilu on kissalle mielettömän hyvä virike en kyllä itse ottaisi riskiä. Haaveissani on oma piha ja iiiiso ulkotarha omalla kissasisäänkäynnillä <3
Hamlet BEN n 24 & Ofelia ABY a & Othello SOM n
JiiJ
Riiviörääpäle
Posts: 79
Joined: 26.09.2010 13:45

Re: ulkoilusta

Post by JiiJ »

Mummi wrote:Ei tarvitse mennä edes metsästysfoorumille lueskelemaan- riittää kun kuuntelee työpaikalla kahvipöydässä joidenkin juttuja: "jokainen vapaana liikkuva kissa on villiintynyt kissa ja sellaisen saa lainkin mukaan ampua tai muuten tappaa missä tahansa"-
Juuri tästä syystä en päästäisi mitään kissaa vapaasti ulkoilemaan, en rotu-enkä kotikissaa. Kissanvihaajia riittää ja osa on valmis tappamaan kissan heti kun sellaisen näkee. Kissoja katoaa myös yllättävän paljon maalla metsän keskellä, jossa naapureista ei ole tietoakaan. Tiedän vaikka kuinka monta tapausta, joissa kissa ei vaan enää tullut takaisin retkiltään. Ja kissanraatojakin olen nähnyt hyvin usein tien varsilla, kerran junaradallakin ihan aseman kohdalla :'( Työkaverillani jäi kaksi kissaa auton alle kahden viikon välein, siinä hiljaisella kotitiellä maaseudulla...

Näistä syistä omamme ulkoilee vain valjaissa ja mahdollisesti joskus omassa tarhassaan, jos sellaisen saamme rakennettua.
Goddess
Riiviörääpäle
Posts: 78
Joined: 29.04.2011 17:59
Location: Kirkkonummi
Contact:

Re: ulkoilusta

Post by Goddess »

Olen neljän vuoden aikana menettänyt kaksi maatiaista, joista toinen katosi omia aikojaan (liekö huuhkaja vienyt?) ja toista oli töytäissyt auto tai joku oli potkaissut. Kissaa ei pystytty pelastamaan, joten nyt sillä on oma hauta takapihalla. :'( Tämä ystäväni oli erittäin ihmisrakas, joten kuka tahansa pääsi sitä rapsuttelemaan ja vaikkapa potkaisemaan, niin halutessaan. Ei kissa osaa erottaa, onko rapsuttava tai syliin ottava ihminen ystävä vai vihollinen.

En anna koirienikaan juoksennella vapaana pitkin maita ja mantuja, miksi antaisin kissojeni tehdä sen?
outska
Bengalivaavi
Posts: 4
Joined: 30.07.2011 18:11

Re: ulkoilusta

Post by outska »

No, tarkennettuna, että lähes jokaisessa naapurissa on kissa, kaikki siis kissaystävällisiä. Muutama talous kuuluu lähipiiriin, muuta asutusta ei ole lähellä. Kissani ei ulkona anna vieraiden lähestyä itseään (ei edes puolituttujen) vaan tulee juosten sisään. Kaikki seudun kissat tulevat juttuun keskenään. Kissa siis ulkoilee omatoimisesti ja pääsee tarvittaessa sisään vaikken juuri katselisi perään. Ei liiku laajalla reviirillä vaan kantaa myyriä näytille kotipihapiiristä, voi olla, että juuri sen takia pysyy pihapiirissä kun jahdattavaa riittää. Talvisin ei välitä kuin terassilla piipahtaa.

Ja kyllä, kissa on bengali (ei siis Suomesta hankittu juuri tämän takia etteivät kasvattajat myy ulkoileviksi kissoiksi, muualla asiat on näköjään toisin) eikä ole halunnut "hävitä" maisemista, käy jatkuvalla syötöllä sisällä kertomassa ulkoilukuulumisia ja taas mennään pihalle pällistelemään toviksi. Omasta mielestä sopii oikein hyvin myös omatoimiulkoilevaksi kun riskitekijät on mielestäni ulkona samaa luokkaa kuin kotioloissa sisälläkin ja katsoo välillä mitä siellä hommaillaan.
Post Reply