Tappelu pukarit

Yleistä pölinää bengaleista, täplikkäistä ja marmorisista ystävistämme.

Moderators: huiskamestari, Mäykynen, kainaloinen

Post Reply
Piuku
Bengalivaavi
Posts: 1
Joined: 03.10.2011 17:42

Tappelu pukarit

Post by Piuku » 03.10.2011 18:44

Mikä avuksi kun 4 ja 5 vuotiaat bengali urokset ovat alkaneet tapella muutama viikko sitten tappo meiningillä. Perheessä ei mikään ole muuttunut ja niillä on hyvä koti virikkeineen ja leikityksineen.
Fremoni on käytössä josta ei ole apua. Onkohan tämä reviiri taistelua vai mitä. Erillään niitä joutuu pitämän kun tilanne on akuutti. Muutama päivä välillä menee hyvin ja sitten taas rävähtää. Aina nuorempi hyökkii vanhemman (perus rauhallinen) kimppuun ja sitten nuorempi saa kyyttiä. Tätä ei kestä elävä Erkkikään, kun tilanne kestää monta päivää kerrallaan. Olisko neuvoja mitä vois tehdä?

User avatar
Mäykynen
Hepuliherkkä
Posts: 291
Joined: 28.07.2008 21:04

Re: Tappelu pukarit

Post by Mäykynen » 13.10.2011 22:30

Toivotaan, että teillä on ehtinyt tilanne kissojen välillä jo rauhoittua. Jos ei, niin ehkä voisit vielä yrittää miettiä pystytkö keksimään mitään muutosta, mikä olisi voinut saada aikaan kissojen tappelut. Olisiko joku stressitekijä, päivärutiinien muutos tms ihmisen näkökulmasta täysin mitättömältä tuntuva asia? Yritä myös varmistaa ettei kissoilla ole mitään fyysistä vikaa, joka heijastuu sitten käytökseen. Hyökkiikö toinen toisen kimppuun ehkä vain hakeakseen huomiota itselleen? Mikäli huomion haku voisi olla syynä kannattaa varmistaa, että hyökkimällä sitä ei ainakaan saa, vaikka tämä tietysti voi olla hyvin vaikeaa. Tällöin tietysti olisi myös aiheellista miettiä, miten kissojen huomiointia ja aktivointia voisi vielä entisestään lisätä, jotta tylsistyminen ei kanavoituisi toisen kiusaamiseen.

Jos mitään syytä ei tunnu löytyvän, niin ongelman ratkominen on kieltämättä haastavaa. Ehkä voisi yrittää nollata tilanteen pitämällä kissat erillään (toinen kissa jonnekin hoitoon) vaikka muutaman viikon ja kokeilemalla sen jälkeen, josko tilanne olisi rauhoittunut? Tuloksia ei tietysti voi taata, vaan saattaa käydä niinkin, että kissat tappelevat tämän jälkeen kahta kauheammin. Kissojen keskinäiset suhteet saattavat olla hyvin monimutkaisia ja on myös mahdollista, että vihoittelua ei saa loppumaan, vaan ainoa järkevä ratkaisu on toisiaan sietämättömien kissojen sijoittaminen eri osoitteisiin. Toivottavasti teillä kuitenkin välit palautuvat takaisin ennalleen.

Post Reply