Romeon kuulumiset, eläinlääkäri suositukset?

Kissojen kuulumisia ja kissojen omien webbisivujen linkkejä.

Moderators: huiskamestari, Mäykynen, kainaloinen

Post Reply
Elina N
Bengalivaavi
Posts: 3
Joined: 08.01.2015 19:14

Romeon kuulumiset, eläinlääkäri suositukset?

Post by Elina N »

Heippa!

Kirjoittelin aikaisemmin kysymyspalstalle Romeon lääkärireissuista ja munuaisarvojen noususta. Kontrollikäynti oli jo aikaa sitten, mutta olen tässä vähän sulatellut tapahtunutta ja diagnoosia niin kirjoittelen tänne vähän viiveellä. Kävimme kahden viikon kontrollissa ja edelleen oli krea arvo koholla ja lääkäri halusi ottaa pissa näytteen. Ensin otettiin ilman rauhoitusta, mutta se näyte ei sitten riittänytkään tarvittaviin tutkimuksiin ja Romeo jouduttiin rauhoittamaan uutta näytettä varten. Virtsanäytteessä oli kaikki muu normaalia paitsi että se oli laimeaa joka kuulema myös viittaa munuaisten vajaatoimintaan. Lääkäri olisi halunnut, että varaamme vielä erikseen ajan verenpaineen mittaukseen, mutta Romeo sai tästäkin reissusta niin hirveät traumat että pelkäsi kotona kaksi päivää aina kun aloimme pukea ulkovaatteita päälle, etten nähnyt tarpeelliseksi kiikuttaa sitä uudestaan lääkäriin. Seuraavaan verinäyte ja pissanäyte kontrolliin pitäisi kuulema mennä jo kolmen kuukauden päästä. Diagnoosiksi Romeo sai -krooninen munuaisten vajaatoiminta, luokka II- Krooniseksi lääkäri luokitteli sen siksi kun kerroin, että Romeo on aina juonut paljon. Romeon ikähän on siis vain 1v 10kk ja munuaisarvot olivat normaalit ensimmäisellä lääkärikäynti episodilla.

Nyt olemme vähentäneet Romeon kuivaruuan määrää ja syöttäneet enemmän märkäruokaa sekä lihaa. Veden juonti on selkeästi vähentynyt. Kasvattajalta kuulin myös, että Romeon isä sekä sisko puoli tykkäävät myös juoda paljon. Romeo voi ulkoisesti hyvin ja on aivan entisellään, aktiivinen tuholainen :)

Olenkin tässä nyt pohtinut, että onkohan aivan tarpeellista viedä Romeo kontrolliin jo niin pian kun rokotukset kumminkin tulossa elokuussa. Olen myös miettinyt sitä, että josko selvittäisiin pelkästään verinäytteillä ellei niissä nyt ole tapahtunut mitään merkittävää muutosta pahempaan. Jotenkin en haluaisi uskoa, että tässä nyt olisi kyseessä mikään krooninen tila varsinkin kun arvot ovat ennen olleet normaalit ja Romeon suvussakin tuota runsasta juomista on. Kaikenlaista on ollut pohdittavana viimeisen kuukauden aikana.

Sitten vielä viimeisimpänä kaipaisin suosituksia eläinlääkäreistä jotka tuntevat Bengalin rotuna. Helsingissä asustellaan. Pari nimeä sain jo kasvattajalta, mutta kumpikaan ei enää työskentele siellä missä olivat kasvattajan tietojen mukaan aiemmin olleet. Kun nyt kerran joudutaan tarkastuksiin ilmeisesti useammin menemään niin haluaisin viedä Romeon sellaiselle joka rodun tuntee tai olisi edes erikoistunut kissoihin. Nämä käynnit kun eivät ihan ilmaisia ole ja tuli sellainen olo viimeksi, että teetetään vain tutkimuksia tutkimusten perään ilman kunnon perustelua. Lääkäri kun kaikkeen sanoi "en nyt usko, että siinä mitään on, mutta nyt varmuuden vuoksi". Varmuuden vuoksi on nyt tutkittu sitten melkein 2000e edestä niin alkaa usko mennä. Lopultahan hän suuttui minulle kun sanoin, että en varaa enää uusinta käyntiä verenpaineen mittaukseen, koska kissa on niin stressaantunut että paineet on varmana koholla.

Mutta pääasia nyt on, että Romeo voi hyvin ja toivottavasti selvisimme pelkällä säikähdyksellä :)
Mummi
Täpläguru
Posts: 1049
Joined: 21.07.2008 14:46

Re: Romeon kuulumiset, eläinlääkäri suositukset?

Post by Mummi »

Hei
Hienoa että Romeo voi hyvin :-) Silityksiä sille täältä meiltä '
Jos Romeo stressaa, niin miettisin itsekin vakavasti, vienkö kissani "varmuuden vuoksi" heti kontrollikäynnille verenpaineen mittaukseen. Stressi lisää varmaan kissankin verenpainetta kun se lisää sitä ihmiselläkin. Todennäköisesti itse odottelisin siihen kun se rokotusaika on, jos kissan kunto ei ala huonontua

Eläinlääkärisuosituksia: Lienetkö saanut CatVetin nimen? Siellä on (ainakin ollut) mm. Kirsti Juuti ja
ja Kirsi (??) ja Inka (??) nimiset eläinlääkärit, jotka ovat olleet paljon tekemisissä bengalin kanssa ja tuntevat rodun hyvin
Jos haluat talon parhaalle paikalle: siirrä kissaa :-)
tÄhti
Bengalivaavi
Posts: 36
Joined: 26.12.2010 17:08
Location: Tampere

Re: Romeon kuulumiset, eläinlääkäri suositukset?

Post by tÄhti »

Millä tavoin pissanäyte otettiin? Minä otin aikoinaan Alaskalta pissanäytteen puhtaaksi pestyllä ja kunnolla keitetyllä kauhalla. Eli kotona otin näytteen. Tietenkin kotona otettavassa näytteessä voi olla hieman epäpuhtauksia ja onhan se hieman haastavaa sekä näyte pitää toimittaa nopeasti tutkittavaksi. Jos vielä Alaskalta halutaan pissanäyte, niin sitten aijon senkin ottaa kotona ja kiikuttaa ellille tutkittavaksi. Pissanäytteitä ei olla otettu kuin ton yhden kerran, verinäytteitä kontrolloidaan silloin tällöin. Tällä hetkellä kissan hoitomyöteisyys on suorastaan ala-arvoista, joten ellei ole pakko mennä lääkäriin niin ei mennä.
Alaska BEN ns 24
Luke BEN n 22 31
Simo BEN n 22 33
Post Reply