CattiCartanon pojat Timba (Black Diamond) ja Otto

Kissojen kuulumisia ja kissojen omien webbisivujen linkkejä.

Moderators:huiskamestari, Mäykynen, kainaloinen

User avatar
Hallatar
Riiviörääpäle
Posts:89
Joined:02.06.2009 21:07
Re: CattiCartanon pojat Timba (Black Diamond) ja Otto

Post by Hallatar » 21.02.2011 19:24

Upea poika ja aivan mahtava kuviointi :* :*

User avatar
kainaloinen
Viiksityynyjen valtias
Posts:662
Joined:21.07.2008 12:44
Location:Jämsä
Contact:

Re: CattiCartanon pojat Timba (Black Diamond) ja Otto

Post by kainaloinen » 21.02.2011 21:01

Komea Otto! :*
Kieppi, BEN n 24 32
Seppo, BEN n 24
Vilma, BEN n 24

User avatar
cattis
Mäy!!!
Posts:160
Joined:07.09.2009 21:29
Contact:

Re: CattiCartanon pojat Timba (Black Diamond) ja Otto

Post by cattis » 27.02.2011 22:38

Otto kiittää ja kumartaa huomionosoituksista. :)

User avatar
cattis
Mäy!!!
Posts:160
Joined:07.09.2009 21:29
Contact:

Re: CattiCartanon pojat Timba (Black Diamond) ja Otto

Post by cattis » 27.02.2011 22:49

Tässä esittäytyy sitten kuvin tämä meidän ihana pantteripoika :)
Timba on siis harvinainen musta, melanistinen, täplikäs bengali. Poika on ihanan rento tyyppi luonteeltaan. Timba on meille aivan spesiaali myös tuon mielenkiintoisen turkkinsa takia, joka jaksaa ihmetyttää ja ihastuttaa meitä jatkuvasti. Näillä mustillahan kuvio voi siis näkyä oikeassa valossa kuten suurilla mustilla kissoilla, panttereilla (http://www.tunturisusi.com/kissat/pantteri.htm).
Ensin joitakin kuvia siitä, miten Timba on kehittynyt noin puolen vuoden ikään asti.

Ensimmäinen kuva on tuo söpöstelykuva tuolta toisesta ketjusta, jotta nekin jotka eivät ole sinne eksyneet, näkevät, mistä kaikki alkoi. Tätä kuvaa usein itsekin vielä tuijottelemme, kun se on niin suloinen tuossa :inluv:

Image

Toinen kuva on hauska juttu, siinähän pojalle tuli aivan vahingossa sädekehä telkkaria vasten. Huomatkaa panta, jossa on myös säihkettä *bling bling* :D. Panta oli aivan pakko hankkia, kun tuollainen tuli netissä vastaan. Täytyyhän timanttipantterilla nyt tietenkin olla arvoisensa kaulapanta :irvi:

Image

Tämä kuva oli pakko laittaa tähän, kun nuo silmät... Nehän eivät ole vielä ollenkaan tuossa valmiin väriset (kuvassa n. 10-viikkoisena).
Image

Tässä kuvassa näkyivät kuviot hämmästyttävän hyvin, mutta ympäristö oli sekava. Siksi tausta on nyt yksivärinen, mutta turkkia ei ole muokattu mitenkään, vaan se on sellainen kuin se kuvaan tallentui tuossa päivävalaistuksessa (kuvassa n. 10-viikkoisena).
Image

Tämän kuvan laitoimme jo hieman isommasta Timbasta, sillä tässä näkyy sen turkin ja kuvioiden ilmentymisen omalaatuisuus ihmeellisimmillään. Kuvassa valo käy juuri oikeassa kulmassa, niin että turkissa näkyy ikään kuin sormen painallus jokaisen täplän kohdalla :arska:
Tuosta kulmasta ja tuossa valaistuksessa ei siis näe yhtään varsinaista kuviota, vaan vain tuollaiset jännät painauman tapaiset. Aivan kuin turkki olisi hieman eri pituinen tai eri tavalla asettunut täplien kohdalta. Tämän saman ilmiön olen huomannut lumipennuilla ja siksipä olen oppinut niiltä katsomaan jo heti syntyessään, mikä kuvio niille tulee, siis täplät vai marmori. Kuviohan tulee lumilla värein esille usein vasta monen päivän päästä.
Image

Tässä siis tämä meidän oma timantti :* . Saa nähdä kuinka selkeää kontrastia se periyttää jälkeläisille, kun sen kuvio näkyy nyt aikuisenakin vielä selvästi oikeassa valaistuksessa. Olen ymmärtänyt, että mustilla bengaleilla kuvion näkyminen ei aina ole itsestäänselvyys, siksi olettaisin tuon liittyvän jotenkin siihen, ovatko täplät aivan pohjaan asti, eli kuviona nahassa, kuten meidän monilla bengaleillamme on.

Päivitetään hieman myöhemmin sitten kuva siitä, miten kevätaurinko tuo nyt isompana täplät esille värien suhteen.

User avatar
tytteli
Riiviörääpäle
Posts:83
Joined:22.08.2009 13:23

Re: CattiCartanon pojat Timba (Black Diamond) ja Otto

Post by tytteli » 28.02.2011 12:23

On se Timbakin vaan komia katti!!! :* Upea kiiltävä turkki ja täplät ja kuvio tulevat tosiaan hauskasti esiin niiden painaumien näköisenä. Onko Timballa muuten glitteriä turkissaan? -koitan täällä kuvitella mustaa glitteriä ja sitä miltä se voisi näyttää.. :hmm: kun meillä punaisenruskean Rufuksen glitteri on niin selkeästi pronssinväristä upeaa kultakuparia kimallusta, ja paljon blondimmalla Rudolfilla taas kimallus on vaalean ja hennon kultaisen väristä.

User avatar
tuitui
Riiviörääpäle
Posts:91
Joined:26.08.2010 09:14

Re: CattiCartanon pojat Timba (Black Diamond) ja Otto

Post by tuitui » 28.02.2011 14:51

Oooo! :*
Ihana pantteri, ja saanut arvoisensa kaulapannankin.
Niin, miten muuten on glitterin laita? :o
Vain kissojen ystävät tietävät,
millaista on omata turkispäällysteinen,
musikaalinen ja jäähtymätön
kuumavesipullo.

Susanne Millen

User avatar
Aiko
Riiviörääpäle
Posts:92
Joined:16.09.2009 11:30
Location:Helsinki

Re: CattiCartanon pojat Timba (Black Diamond) ja Otto

Post by Aiko » 28.02.2011 15:02

Ihana kuulla kuulumisia Timbasta! On se niin komea. :* Täällä ei ainakaan jakseta odottaa, miltä jälkeläiset sitten näyttävät. :wau:
Bengalineidit Aiko ja Kira

User avatar
cattis
Mäy!!!
Posts:160
Joined:07.09.2009 21:29
Contact:

Re: CattiCartanon pojat Timba (Black Diamond) ja Otto

Post by cattis » 01.03.2011 22:03

Tuo melanistisen glitteri onkin hieman kinkkinen juttu. Periaatteessahan valoa heijastavia ilmakuplia karvassa voi olla kaikenvärisillä bengaleilla. Miten se valo sitten mustassa mustaa vasten heijastelee?

Vertaisin sitä noihin vaaleisiin lumivärisiin. Niillähän tuo glitter turkin väristä johtuen on kristallinomainen, kuin "kirkasta, puhdasta timanttipölyä", kuten sitä kuvataan. Eli se puhtaimmillaan heijastelee ikään kuin väritöntä valkoista valoa. Todellisuudessahan lumibengaleilla on väriä turkissaan.

Periaatteessa kai mitä tummempi väri sitä vähemmän valovoimaa. On hyvä huomioida, että melanistinen ei ole aivan mustan musta vaan luonnon musta ruskeaan taittuen. Tästä lähtökohdasta sen musta ei ole täysin peittävää valon heijastusta ajatellen.

Minusta eriväriset jalokivet – usein voimakkasti valoa heijastavana/taittavana – auttavat ymmärtämään sitä, miksi erisävyiset bengalit ilmentävät eriväristä glitteriä: joillakin kulta, joillakin kupari, platina tai kristalli. Toisinaan kimallusta on jopa useaa eri sävyä, kuten meidän Topilla.

Minusta Timballa on jonkinlaista glitteriä, mutta sillä on myös patinaa (ei siis platinaa). Patina ja kimallushan ovat erilaisia kiiltoja. Patinabengalillahan ei välttämättä ole glitteriä, mutta glitteribengalilla voi olla turkissaan myös patina. Ajatus Timban kimalluksesta tulee siitä, että sillä on tuollaista "kovaa", pirskahtelevaa, metallinomaista säihkettä turkissaan, joka ei lopulta ole aivan musta. Kiilto tai kimallus muun muassa tuo esiin voimakkaasti tuon kuvion silhuettina. Patina on sellaista pehmeää, tasaista, öljymäistä kiiltoa. Melanistisilla bengaleilla ei kuitenkaan voi koskaan olla vaikkapa kulta- tai kuparikimallusta mustan turkin seassa, mutta se voi olla jotain hyvin tummaa ruskeaa.

Näistä kiilto/kimalluseroista... meillä esimerkiksi Linglingillä on sekä erittäin voimakas patina että glitter. Neferillä taas on erittäin voimakas glitter mutta ei patinaa.

On tämä vähän vaikeeta pohdittavaa :D, mutta nämä bengalin turkin kimallus- ja kiiltojutut ovat hauskoja asioita ja toisinaan hieman haastaviakin. Usein näkee esim. patinaa sotkettavan kimallukseen.

User avatar
cattis
Mäy!!!
Posts:160
Joined:07.09.2009 21:29
Contact:

Re: CattiCartanon pojat Timba (Black Diamond) ja Otto

Post by cattis » 05.08.2011 13:50

Tässäpä vähän poikien kuulumisia.
Kaverukset ovat nauttineet kovasti kesästä :juo:. Näin kesäaikaan pojilla on kollihuoneesta suora pääsy verkotettuun ulkotilaan "mörkötunnelia" pitkin, joka siis kulkee verkotettuna viileän terassin alla. Siellä on ollut mukava myös välillä vilvoitella näin helteisenä kesänä. Poikien mieltä vain on kovasti askarruttanut, miksi tyttöjen luokse ei millään pääse :o - tunneli kun puikkaa tyttöjen verkotetun terassitilan alta - vaikka tunnelin molemmista päistä pojat pääsevät kuonokosketukseen tyttöjen kanssa.

Timban sitkeys tosin palkittiin lopulta ja Timba pääsi naaraan luo yökylään, eli nautiskelivat romanttisesti lämpimistä kesäöistä tuolla verkotetulla terassilla. Mahdolliset tulokset näemme sitten syksyllä.

Poikien PK-def-tuloksetkin tulivat. On ilo kertoa tulosten olevan

Gogees Hautecouture of CattiCartano: N/N - no copies of PK deficiency, cat is normal
CattiCartano Black Diamond: N/N - no copies of PK deficiency, cat is normal

Eli tämä on tietenkin hyvä uutinen bengalikasvatukselle Suomessa näiltä osin. :)

Post Reply