Bengalin luonne?

Kysy bengaleista kaikkea, mitä ikinä olet halunnut tietää. Bengaliyhdistyksen tiedotustiimi kaivaa vastaukset vaikka harmaan kiven takaa. Voit esittää kysymyksen rekisteröitymättä foorumille.

Moderators: huiskamestari, Mäykynen, kainaloinen, toimitus, Mummi

Post Reply
rimpsessan äiti

Bengalin luonne?

Post by rimpsessan äiti »

Hei vaan.

Meillä siis asustaa kotikissan kaverina 15 viikkoinen Bengali-neiti. Hän on asunut meillä nyt kolme viikkoa. Hänen luonteensa mietityttää. Kissat tulevat loistavasti juttuun, mutta ihmisiä kohtaan tämä neiti on hyvin arka. Oman perheen kanssa alkaa jo tulla juttuun, toki kovempia ääniä juoksee karkuun sängyn alle, mutta vieraita pelkää kovasti. Kehittyykö se ihanan sosiaalinen luonne kasvaessa, vai onko alettava ajatella niin, että hän vain on arka ja ujo luonteeltaan?
toimitus
guru
Posts: 135
Joined: 22.07.2008 19:31

Re: Bengalin luonne?

Post by toimitus »

Hei vaan "Rimpsessan äiti"
On hienoa, että olette saaneet pikku bengaliprinsessan kotiinne ja mukava on kuulla, että pikku prinsessa ja talon vanhempi kotikissa pärjäävät hyvin keskenään. Niinhän sen pitääkin olla, sillä bengali sopeutuu kyllä muiden isäntäväen lemmikkien kaveriksi.
Toki bengalien luonteessakin on eroja; jokin yksilö on hieman toista vilkkaampi mutta kyllä bengali perusluonteeltaan on aina hyvin sosiaalinen kissa. Voit tietysti kysäistä kasvattajalta, oliko tämä nimenomainen pikku kisu pentueen hiljaisin ja arin ja kysy myös, mitä neuvoja kasvattaja sinulle antaa tässä tapauksessa.
Toimitus toteaa, että teidän pikku prinsessa tarvitsee nyt vain paljon aikaa ja kärsivällisyyttä ja paljon ihmisen rauhallista läsnäoloa.
Onko teistä joku päivisin aina kotona vai ovatko kissat osan ajasta keskenään, kun isäntäväki on töissä tai opiskelemassa?
Kisulle voisi varata "oman huoneen " eli ikioman reviirin, jossa se kissakaverinsa kanssa on yhdessä, kun te olette esim. töissä. Aamuisin ja iltaisin pikkuisen kanssa ollaan paljon samassa tilassa: katsotaan vaikka telkkaria ja annetaan kissan omia aikojaan tulla lähelle ja syliin, luetaan, leikitään kissan kanssa, tehdään rauhallisia kotiaskareita, jotka eivät säikytä sitä. Olisi hyvä, jos se ei pääsisi piiloon sohvan tms alle. Ja jos se jonnekin piiloutuu, sitä ei pidä väkisin kiskoa piilosta esille. Paljon syliä ja silityksiä mutta kissan ehdoilla; väkisin sitä ei pidä sylissä pitää.
Ja vähitellen samaan tilaan hyviä luotettavia tuttavia, jotka eivät meluisalla käytöksellä säikytä kissaa eivätkä väkisin yritä ottaa sitä kiinni. Kissat kummasti alkavat hakeutua semmoisen ihmisen jalkoihin ja syliin, joka "ei pidä kissoista eikä missään tapauksessa halua kissaa syliinsä". Kissat kai kokevat, että sellainen ihminen on turvallinen.
Kyllä teidän pikku "rimpsessa" siitä aikaa myöten alkaa viihtyä vieraampienkin ihmisten parissa. Joillakin kissoilla sopeutuminen vain vaatii enemmän aikaa kuin toisilla
Jos haluat jutella ja kertoa "rimpsessastasi" ja sen käyttäytymisestä enemmänkin, jätä yhteystietosi toimitukseen. Otamme sinuun yhteyttä halutessasi sähköpostilla tai puhelimella. On helpompi miettiä ratkaisuja, kun tietää vähän enemmän yksityiskohtia.
Post Reply