Paras kissanhiekka?

Puhetta bengalien terveydestä, ruokinnasta ja hoidosta.

Moderators: huiskamestari, Mäykynen, kainaloinen

chikara
Bengalivaavi
Posts: 43
Joined: 01.02.2009 18:25
Location: Mikkeli

Re: Paras kissanhiekka?

Post by chikara »

Jaahas, vastauksia :) Pitääpä kokeilla seuraavaksi Eurolitteriä tai Evercleania, jos niitä eläinkaupasta löytyy.
Itse en oikein innostu noista puupelleteistä, kun olen ymmärtänyt, että parasta niille olisi hankkia sitten ihan omanlainen vessa. Mutta voihan sitä ostaa vaikka joka kerta eri hiekkaa niin eiköhän se sopiva löydy lopulta...
Kekseliäisyys kunniaan!
Arya
Riiviörääpäle
Posts: 67
Joined: 31.07.2008 19:00

Re: Paras kissanhiekka?

Post by Arya »

Meillä miksataan Ü sekaisin on pirkan mikrohiekkaa ja EverCleaniin setripuun tuoksuista hiekkaa. On ainakin vielää toiminut...
Äly & Väläys:
Lyyli-Lylleröpyllerö, Projektipäällikkö, BEN ns 24 hopeatäplikäs
Tyttö-A, Assistentti, BEN n 24 ruskeatäplikäs
nekuliini
Kehruukone
Posts: 381
Joined: 28.07.2008 23:32
Contact:

Re: Paras kissanhiekka?

Post by nekuliini »

Meillä käytetään lähinnä Inodorea. Se sitoo hyvin kollin pissan hajunkin, mikä on ihan suotavaa, kun talossa on leikkaamattomia kolliaisia.
Kattiklaanin bengalit ja ragdollit
BEN n 24 32: Melliäinen
BEN n 22 32: Liekki & Timantti
BEN ns 22: Ramsa
sekä ragdolleja
Mistymoon
Viiksityynyjen valtias
Posts: 730
Joined: 03.08.2008 18:59
Contact:

Re: Paras kissanhiekka?

Post by Mistymoon »

Meillä yleensä lootassa Eurolitter, vauvantalkin tuoksuinen. Joskus Eurolitter pölyää, toisinaan ei, taitaa riippua hiekkaerästä. Myös Extreme Classic, hajustettuna, käytetään. Jos on tarjous, ostan Arm&Hammer´ia ja Evercleania. Useimpia markkinoiden mikrohiekkoja on kokeiltu ja nämä meillä todettu toimiviksi.
Jos on tullut ostaneeksi hiekkaa, joka ei pidä hajuja, niin siihen voi sekoittaa ruokasoodaa, jota saa isossa purkissa edullisesti, ja hajunpito paranee.
Itse tunnen pienen omantunnon pistoksen, kun käytämme säkkitolkulla Kanadasta rahdattua hiekkaa, pelletit olisivat toki ekologisempi vaihto-ehto... Mutta mikrohiekka vain on niin helppoa ja toimivaa...
www.bengalcat.fi

Cats leave paw prints on your heart,
But Bengals leave love spots ON YOUR SOUL !!!
nekuliini
Kehruukone
Posts: 381
Joined: 28.07.2008 23:32
Contact:

Re: Paras kissanhiekka?

Post by nekuliini »

Meillä taas pelletit ei yksinkertaisesti kaikille kissoille kelpaa, vaikka kokeiltu on, joten ollaan sitten vaan pysytty hyväksi todetussa hiekkamerkissä.
Kattiklaanin bengalit ja ragdollit
BEN n 24 32: Melliäinen
BEN n 22 32: Liekki & Timantti
BEN ns 22: Ramsa
sekä ragdolleja
sulopulla
Jääkaappirosmo
Posts: 444
Joined: 20.07.2008 21:34
Location: Pullala
Contact:

Re: Paras kissanhiekka?

Post by sulopulla »

Kokeiltu on jos jonkinmoista viiden vuoden aikana! Pääasiasssa extremeclassicilla, evercleanilla, eurolitterillä ja pirkka-hiekalla taidetaan pullalan hiekka-astiat nykyisin täytellä. Puupelletit eivät ole jostain syystä vakuuttaneet pullalan asukaskuntaa, kokeiltu on niitäkin jolloin tuloksena olivat sievät protestikasat hiekkalaatikon viereen :D
artemis
Riiviörääpäle
Posts: 51
Joined: 01.08.2008 15:37

Re: Paras kissanhiekka?

Post by artemis »

Samoja suosikkeja näkyy olevan muillakin. Meillä käytetään EverCleania, yleensä hajustamatonta (turkoosi nauha). Mieheni on joskus ostanut seetrintuoksuista, joka on myös kiva. Kaupan kissanhiekoista on tosiaan Pirkan paakkuuntuva osoittautunut yllättävän hyväksi!

Yli viisitoista vuotta sitten tein oikein vertailua tuolloisten kissanhiekkojen kesken, ja silloin totesin kaikki puupohjaiset käyttökelvottomiksi. Mutta se johtui siitäkin, etteivät vanhat kissat tottuneet uusiin temppuihin... Itseänikään eivät pelletit vakuuttaneet. Tuolloin, edellisellä vuosituhannella, kissanhiekkojen parhaimmistoa edusti Cassius, joka kuitenkin on jäänyt nykyvertailussa kirkkaasti muista jälkeen. Se pöllyää aika paljon, ja kun kissavessa on usein kylppärissä, pöllyävät hiekat tahmaantuvat kosteaan lattiaan.
chikara
Bengalivaavi
Posts: 43
Joined: 01.02.2009 18:25
Location: Mikkeli

Re: Paras kissanhiekka?

Post by chikara »

artemis wrote:Itseänikään eivät pelletit vakuuttaneet. Tuolloin, edellisellä vuosituhannella, kissanhiekkojen parhaimmistoa edusti Cassius, joka kuitenkin on jäänyt nykyvertailussa kirkkaasti muista jälkeen. Se pöllyää aika paljon, ja kun kissavessa on usein kylppärissä, pöllyävät hiekat tahmaantuvat kosteaan lattiaan.

Itse olen huomannut tuon saman "tahmaantumisen", kun hiekkis on siinä ainoassa pienessä suihku/wc:ssä, joka kämpästä löytyy. Se on mukavaa kun lattia on ihan kissanhiekkapölly/vesihöyry tahmassa ja sukat, joilla siellä kulkee, ja kaikki vessassa olevat tavarat haisevat tälle. Olenkin ajatellut hommata vessaan omat kenkänsä, ihan niinkuin japanissa:D Sitten kun saisi vielä kisusen käyttämään vessatöppösiä tai estämään tätä kävelemästä hiekkaisilla tassuilla ruokapöydällä niin homma olisi perfecto!
Kekseliäisyys kunniaan!
Orja
Glitterikingi
Posts: 952
Joined: 20.07.2008 20:13
Location: Kissukkala
Contact:

Re: Paras kissanhiekka?

Post by Orja »

Suosittelen huussinedusmattoa, jossei sellaista vielä ole. Eihän se kaikkea kerää, mutta pahimmat.
Orja von Kissukkala
Sissi BEN n 24; Siri RUS; Saga BEN n 24 31; Sani NFO d 03 23; Nottis RUS
R.I.P. <3 Herra Makkonen


http://kissukka.net, http://www.facebook.com/kissukkala
ajapi
Glitterikingi
Posts: 797
Joined: 29.07.2008 09:52
Location: Helsinki

Re: Paras kissanhiekka?

Post by ajapi »

Meillä käytetään Lindo Catin ja hajustetun Extreme Classicin sekoitusta. Yleensä inhoan kaikkea hajustettua, mutta tuo Extreme Classic tuoksuu minusta miellyttävälle, eikä sellaiselle ällöttävän kemialliselle.

Lindo yksin pöllyää ja haisee, vaikka sitookin tuotosten hajut hyvin. Kissat kuitenkin haisevat savelle Lindossa möyhittyään. Extreme Classicia taas pitää olla vadissa hirveästi, etteivät pissapaakut jämähdä pohjaan. Yhdessä nuo toimivat loistavasti: kissat ovat hyvntuoksuisia, eivätkä paakut jämähdä niin helposti.

Mitä tulee irtohiekkaan, niin lakaisen ne aina ennen suihkua kylppärissä säilytettävällä rikkalapiolla. Toki mömmöä aina vähän tulee, mutta hyvin vähän.
"Meilläpäin tätä kutsutaan sinnikkyydeksi."
Post Reply