Kiepin pentuset

Tarinaa syntyneistä ja syntymättömistä pennuista sekä kasvatuksesta yleisemminkin. Vain yhdistyksen kasvattajajäsenet saavat ilmoittaa pentueista täällä, muuten sana on vapaa.

Moderators: huiskamestari, Mäykynen, kainaloinen

Post Reply
kainaloinen
Viiksityynyjen valtias
Posts: 662
Joined: 21.07.2008 12:44
Location: Jämsä
Contact:

Kiepin pentuset

Post by kainaloinen »

Woaaaah, onpas olleet aikamoiset viisi päivää. Aika sumussa on menty ja viisi päivää tuntuvat melkein kuin yhdeltä pitkältä vuorokaudelta. Kieppi siis pukkasi lapsosensa maailmaan lauantai-iltana 19.12. Kaksi pennuista olivat valitettavasti epämuodostuneita, toinen syntyi kuolleena ja toinen jouduttiin lopettamaan. Kiepillä jäi myös istukoita kohtuun, minkä vuoksi jouduimme lähtemään sunnuntai-iltana päivystykseen Viikkiin. Siellä Kieppi sai oksitosiinia ja antibioottia suoneen. Alkuviikosta Kieppi vielä oli melko kivulias ja kuumeinen, mutta nyt kuume on laskenut eikä kipujakaan näytä olevan pahemmin. Eilen Kiepillä oli supistuksia ja siltä tuli ulos istukan kappaleita.

Kolme lapsukaista tuolla nyt mammii pentupesässä ja painot ovat tällä hetkellä 94g, 85g ja 120g. Ensin näytti että pentu ykkönen ei meinaa lähteä kasvuun, mutta se on ottanut nyt parin viime päivän aikana spurtin ja on varsin ponteva poika. Keskimmäinen Pepa-pentunen sen sijaan otti takapakkia, vaikka näytti kasvavan ihan ok keinoruokinnalla. Sitä on nyt letkutettu pari päivää ja vihdoin paino näyttää lähteneen nousuun. Viimeinen herra "Plösö" sen sijaan näyttää menevän normaalin kasvukäyrän mukaisesti, joten siitä ei juurikaan tarvitse olla huolissaan, vaikka toki senkin painoa seurataan tiiviisti. Vähän tässä saa olla huolissaan myös siitä, ettei Kiepillä näytä tulevan maitoa kunnolla kuin yhdestä nisästä, josta sitten nuo "Ykä" ja "Plösö" taistelevat. Keskimmäisen kaverin voimat eivät taistoon vielä riitä.
Kieppi, BEN n 24 32
Seppo, BEN n 24
Vilma, BEN n 24
Shakis
Jääkaappirosmo
Posts: 428
Joined: 12.12.2008 17:39

Re: Kiepin pentuset

Post by Shakis »

Oho.. Ompas ollut aikamoista vuoristorataa pikkuisten syntymä..
Toivottavasti nyt kolmen pienen pentusen painot alkaa nousemaan ja elämä alkaa
muutenkin hymyilemään <3

Otamme osaa kahden pienen pentusen menetyksestä.. :'(
Kiepille paljon rapsutuksia ja voimia pentujen hoivaamiseen ( toki myös orjalle voimia )
Last edited by Shakis on 25.12.2009 00:00, edited 1 time in total.

Alaska, BEN ns 24
Aslan, BEN n 24
<3
noora
Mäy!!!
Posts: 131
Joined: 26.05.2009 21:58

Re: Kiepin pentuset

Post by noora »

Onnea kolmosille [kukkii.gif] Toivottavasti kaikki menisi tästä eteenpäin vähän tasaisemmin ja Kieppikin kuntoutuisi vauhdilla :) Jaksamista koko porukalle ja osanottomme kahden pikkuisen puolesta.
Mistymoon
Viiksityynyjen valtias
Posts: 730
Joined: 03.08.2008 18:59
Contact:

Re: Kiepin pentuset

Post by Mistymoon »

Onnea pennuista ja toivon sydämestäni, että kaikki lähtee nyt sujumaan.
Sitähän se kasvatus on, vuorotellen onnen ja surun kyyneliä. Suurta huolta silloinkin kun kaikki on hyvin ja suunnatonta huolta, kun jokin menee pieleen.
Toivotaan, että maitoa lähtee herumaan, sitähän tulee ensin tosi vähän ja on kirkasta. Minä olen huomannut, että emoilla auttaa maidontuloon rc recovery tai hills ad vedellä velliksi laimennettuna. Sitä kun innostuvat latkimaan normiruokien lisäksi pari kulhoa päivässä niin saavat hyvän nesteytyksen. Useinhan emot eivät raaski pesältä lähteä juomaan tarpeeksi.
www.bengalcat.fi

Cats leave paw prints on your heart,
But Bengals leave love spots ON YOUR SOUL !!!
Eepu
Mäy!!!
Posts: 101
Joined: 09.06.2009 09:01

Re: Kiepin pentuset

Post by Eepu »

Eilen iltasella mietin että ainiin, Kiepille pitäisi tulla pentuja näinä päivinä. Selvisi tämäkin. Onnea pienten johdosta, samalla pahoittelut kahden menettämisestä. Toivottavasti kaikki kolme pääsevät syömisen makuun näin joulun kunniaksi. Ihmisten pitää vaan muistaa näyttää mallia :)
Keiki
Mäy!!!
Posts: 100
Joined: 23.09.2009 09:20
Location: Helsinki

Re: Kiepin pentuset

Post by Keiki »

Onnittelut täältäkin! :* ja osanotot kahden menetyksestä :sadn:
On teillä ollut siellä paljon huolenaiheita - toivottavasti helpottaisi pian ja kaikki pennut kasvaisivat tasaisen ahkerasti!
ajapi
Glitterikingi
Posts: 797
Joined: 29.07.2008 09:52
Location: Helsinki

Re: Kiepin pentuset

Post by ajapi »

Onnea pentusista! Kovasti tsemppiä eloonjääneille, että jaksavat taistella.
"Meilläpäin tätä kutsutaan sinnikkyydeksi."
windsor
Hepuliherkkä
Posts: 210
Joined: 14.02.2009 10:28
Location: Espoo
Contact:

Re: Kiepin pentuset

Post by windsor »

onnea Kiepin kolmosille myös täältä. Olen todella pahoillani kahden menetyksestä. Toivottavasti kaikki sujuu nyt hyvin ja kolmoset tulevat sööttiin äitiinsä!
nekuliini
Kehruukone
Posts: 381
Joined: 28.07.2008 23:32
Contact:

Re: Kiepin pentuset

Post by nekuliini »

Huh! Olipa tosiaan viikko. Pepan ruokinnan takia unet on jääneet melko vähiin, mutta ehtiipä sitä myöhemmin nukkua. Tänään palattiin kotiin, joten yli viikko vierähti Etelä-Suomessa. Kiepin synnytykseenhän en sitten ehtinyt mukaan, vaikka lähdettiin ajamaan kohti Helsinkiä, kun ensimmäinen pentu oli maailmassa. Olisi Kieppi saanut pantata pentuja pari päivää kauemmin, jotta pennut olisivat saaneet kasvaa masussa vähän isommiksi. Kiitos Orjalle siitä, että jouti synnytysavuksi, ettei kainaloisen tarvinnut yksin olla Kiepin apuna.

Karsein homma minulle kasvattajana on tähän mennessä ollut näytepalojen leikkaaminen kuolleista epämuodostuneista pennuista tutkimuksia varten, mutta jospa siitä olisi sitten jotain hyötyä. Pienimmästä pennusta on vielä huoli ja kainaloinen jatkaa edelleen sen lisäruokintaa. Pikkuinen on kuitenkin yhä enemmän kiinni emon nisässä ja lisännyt lisäruokinnan turvin painoaan, vaikka hitaasti se tapahtuukin.

Tässä joku kuva pentusista alle viikon ikäisinä:

Image

Pepa, Ykä & Plösö (Jos katsoo tarkasti, huomaa Plösö-rohmun maitoparran. :D )
Image
Kattiklaanin bengalit ja ragdollit
BEN n 24 32: Melliäinen
BEN n 22 32: Liekki & Timantti
BEN ns 22: Ramsa
sekä ragdolleja
Shakis
Jääkaappirosmo
Posts: 428
Joined: 12.12.2008 17:39

Re: Kiepin pentuset

Post by Shakis »

Voi että kun toiset ovat niiin pieniä.. Etenkin Pepa & Ykä..
Plösö näyttää hieman isommalta varsinkin viimeisessä kuvassa :*

Kaunis kolmikko :inluv:

Alaska, BEN ns 24
Aslan, BEN n 24
<3
Post Reply