Takajalat pettävät alta

Puhetta bengalien terveydestä, ruokinnasta ja hoidosta.

Moderators: huiskamestari, Mäykynen, kainaloinen

Keiki
Mäy!!!
Posts: 100
Joined: 23.09.2009 09:20
Location: Helsinki

Takajalat pettävät alta

Post by Keiki »

Nyt on pakko kysyä kokeneempien neuvoa asiaan. Nimittäin, huomattiin meidän Brunon takajalkojen pettävän jokunen aika sitten :-/ Vietiin Bruno lääkäriin viime viikon maanantaina (18.1.) ja siellä otettiin testejä (verinäytteitä, ristisiteiden tarkastus ja polvien, lannerangan sekä lonkkien röntgekuvaus), mutta mitään merkittävää ei ole löytynyt :( Ristisiteiden tarkastuksessa ainoastaan selvisi, että polvet ovat löysät ja rauhoituksessa polvilumpiot "luksoivat" helposti mediaalisesti.
Lääkäri ajatteli, että Bruno on saattanut pudota kiipeilypuusta ja saanut siinä ruhjevamman/venähdyksen. Saatiin kipulääkkeeksi Metacamia. Pari päivää Bruno kirmaili vähän paremmin ja aktiivisemmin, mutta sen jälkeen käytös on ollut samaa ja ehkä jopa hieman huonompaa.

Vietiin Bruno tänään uudestaan lääkärin luo ja tällä kertaa saatiin tutkimusten jälkeen Synulox -niminen antibioottikuuri, sillä virtsanäytteessä oli sedimentissä muutama tulehdussolu. Sovittiin, että soitamme klinikalle uudestaan maanantaina, kun lääkäri on konsultoinut neurologia.

Bruno ei siis kykene kiipeämään kiipeilypuuhun eikä hyppäämään maasta lelun perässä. Lisäksi kävelee vain lyhyitä matkoja, jonka jälkeen kääntyy kyljelleen maahan. Bruno ei ole enää iloinen, leikkisä itsensä, vaan katselee enemmän kylkiasennosta, kun toinen kissamme Bella leikkii. Ja aina, kun Bruno yrittää mennä lelun perään, se lähinnä kävelee lelun luo eikä syöksähädä sähäkästi, kuin ennen :'( Toivomme kovasti, että tälle kaikelle löytyisi joku syy, jonka sitten voisi korjata, mutta samalla on kova huoli Brunon voinnista. Siksi kysyisin, onko kellään kokemuksia/tietämystä tällaisista oireista?
Ninni
Mäy!!!
Posts: 116
Joined: 19.03.2009 23:02
Location: Raisio

Re: Takajalat pettävät alta

Post by Ninni »

:hmm: Kuulostaapa hurjalta / kurjalta. Ei voi kun toivoa että tilanne selviäisi parhain päin.
Itselläni aikanaan eräällä nuorella perskillä kävi haaveri, kun loikka sohvalta pöydälle epäonnistui. Kissaa kuvattiin, mutta rtg-kuvissa ei mitään näkynyt; eläinlääkäri olikin sitä mieltä, että kun nuoren kissan luitten päät ovat vielä rustoiset, mahdollinen murtuma olisi siinä osassa, eikä täten rtg-kuvassa näy. Kissa oli jonkin aikaa täysin peräpää pois pelistä, mutta alkoi sitten pikku hiljaa toipua ja liikkua normaalisti. Toivon mukaan teilläkin tilanne korjautuisi pikapuoliin, eikä mistään vakavammasta olisi kyse.
Bryant BEN n 24
Vinku OCI n 24
Mosse OCI b 24
Punkku EXO d
Täplätäppinen, täplähullu-hulluna täpliin.
Mäykynen
Hepuliherkkä
Posts: 291
Joined: 28.07.2008 21:04

Re: Takajalat pettävät alta

Post by Mäykynen »

Suosittelisin viemään kissan neurologiaan erikoistuneelle eläinlääkärille. Ainakin pääkaupunkiseudulla on aiheeseen keskittynyt eläinlääkäriasema. Itse sain sieltä aikanaan diagnoosin koiralleni, jonka takapää petti. Ensimmäinen eläinlääkäri ei syytä löytänyt, mutta onneksi ohjasi meidät eteenpäin. Magneettikuvilla ja erilaisilla neurologisilla tutkimuksilla pystyy vielä analysoimaan mahdollisia vammoja/sairauksia paljon paremmin kuin röntgenillä ja muilla "tavallisen" eläinlääkärin käytettävissä olevilla keinoilla.

Täällä pidetään peukkuja pystyssä, ettei kyse olisi mistään vakavammasta. Pikaista paranemista Brunolle :)
Ninni
Mäy!!!
Posts: 116
Joined: 19.03.2009 23:02
Location: Raisio

Re: Takajalat pettävät alta

Post by Ninni »

Haluaisin vielä täsmentää viestiäni; en siis missään nimessä tarkoittanut, että pitäisi jäädä odottelemaan tilanteen korjaantumista itsestään :-X ...toivottavasti kukaan ei ymmärtänyt viestiäni niin...Mäykysen vinkki on varmasti varteenotettava. Itselläni ei tosiaankaan ole asiantuntemusta eikä kokemusta kyseisistä oireista muuta kuin tuon persialaiseni kanssa aikanaan (tai on yksi "mäyräkoirahalvaus" iäkkäämmällä koirallani, mutta se on taas aivan eri juttu)-
toivottavasti muillakin olisi vinkkejä. jotka voisivat auttaa asian selvittämisessä. Mikään ei ole niin hirveää kuin epätietoisuus.
Pikaista paranemista ja tsemppiä myös täältä päin!
Bryant BEN n 24
Vinku OCI n 24
Mosse OCI b 24
Punkku EXO d
Täplätäppinen, täplähullu-hulluna täpliin.
Orja
Glitterikingi
Posts: 952
Joined: 20.07.2008 20:13
Location: Kissukkala
Contact:

Re: Takajalat pettävät alta

Post by Orja »

minulla ei valitettavasti ole parempaa neuvoa, kuin että varmistathan, että eläinlääkärisi on paras mahdollinen! ihan kaikki eivät valitettavasti kissojen päälle ymmärrä eiväkä välttämättä yritäkään :(. tsempityksiä.
Orja von Kissukkala
Sissi BEN n 24; Siri RUS; Saga BEN n 24 31; Sani NFO d 03 23; Nottis RUS
R.I.P. <3 Herra Makkonen


http://kissukka.net, http://www.facebook.com/kissukkala
Keiki
Mäy!!!
Posts: 100
Joined: 23.09.2009 09:20
Location: Helsinki

Re: Takajalat pettävät alta

Post by Keiki »

Kiitos kaikille ajatuksista ja neuvoista - helpottaa kuulla niitä! Pohdittiinkin, kun lääkäri kertoi konsultoivansa neurologia, että mitähän se neurologi tekee ja voisiko siitä olla apua tällaisiin oireisiin. Nyt on toiveekkaampi olo senkin suhteen. Ollaan käyty Catvetissä ja saatu hyvää palvelua: ovat kuunnelleet ja näyttävät yrittävän kaikkensa hoitaakseen Brunoa.

Bruno oli viime iltana ja yönä aktiivisempi antibiootteja saatuaan, vaikka itse takajalkojen ongelma ei ole luonnollisesti vielä hellittänyt.. maanantaina ollaan varmaan taas vähän fiksumpia, kun lääke on saanut vaikuttaa ja päästään juttelemaan lääkärin kanssa mahdollisista jatkotoimenpiteistä.
Pette
Hepuliherkkä
Posts: 224
Joined: 01.09.2008 13:40

Re: Takajalat pettävät alta

Post by Pette »

Hei Keiki välitä Brunolle tsemppi terveiset velipojalta Barulta. Toivotaan sydämestä kaiken kääntyvän parempaan.
Tara Ben n 24
Baru Ben ns 24 33


Bengalismi on hulluutta, nyt se on todistettu
Eepu
Mäy!!!
Posts: 101
Joined: 09.06.2009 09:01

Re: Takajalat pettävät alta

Post by Eepu »

Tsempit tulee Hilma-siskolta myöskin ja toki myös muulta väeltä. Toivottavasti hommat selviää parhain päin. Brunolle rapsutuksia. :)
moijeliini
Riiviörääpäle
Posts: 72
Joined: 14.08.2009 12:23

Re: Takajalat pettävät alta

Post by moijeliini »

Tsemppiä ja pikaista paranemista myös meiltä!!

Se on kertakaikkiaan surkeaa ja kauheaa kun kissa sairastaa :-/
Keiki
Mäy!!!
Posts: 100
Joined: 23.09.2009 09:20
Location: Helsinki

Re: Takajalat pettävät alta

Post by Keiki »

Bruno lähettää kaikille kiitokset välittämisestä! Ihan totta, että tuntuu niin surkealle, kun ei tietä miten auttaisi toista.
Lääkäri soitti tänään ja päätti jatkaa antibioottikuuria, kun se on saanut pojan aktiivisemmaksi ja leikkisämmäksi. Ja en tiedä, onko vain toiveikasta harhaa, mutta aivan, kuin Bruno alkaisi pikkuhiljaa käyttää oikeaa takajalkaansa himpun verran enemmän! Lääkäri ei ollut vielä konsultoinut neurologia ja ajatteli odottaa antibioottikuurin loppuun. Kertoi, että heille oli tullut samantyyppinen tapaus vähän aikaa sitten, tosin kyseessä oli ollut paljon vanhempi kissa, ja siinä antibiootit olivat auttaneet. Toivotaan parasta!
Post Reply