Paljonko bengalisi painaa?

Yleistä pölinää bengaleista, täplikkäistä ja marmorisista ystävistämme.

Moderators: huiskamestari, Mäykynen, kainaloinen

innokas huoltaja
Bengalivaavi
Posts: 27
Joined: 15.08.2009 16:35

Re: Paljonko bengalisi painaa?

Post by innokas huoltaja »

Meillä ruoka maistuu ja kilot kertyy. Allu 6v on painaa komeat 7kiloa(ja suurin osa siitä on kyllä kaikkea muuta kuin lihasta :D) Armikin on päässyt jo hyvään vauhtiin tuon painon kanssa. Ikää 5kk ja kiloja 3. Ja kovasti yritetään saada siirrettyä osanoista Allun kiloista meidän neidille että olisivat vähän tasaväkisemmät painikaverit :)
Ei haittais yhtään vaikka Armistakin tuli jättiläis monsteri niin kuin Allusta :)
margarita
Bengalivaavi
Posts: 5
Joined: 30.05.2010 17:53

Re: Paljonko bengalisi painaa?

Post by margarita »

Hei! Mun Tinka-bengali on pienikokoinen, 8 kk ja painaa 3 kg, olenkin vähän huolissani kun se ei syö paljon mitään, johtuisiko lämpimästä kesäsäästä vai mistä. Muuten se on pirteä ja leikkisä. Ruokaa on aina tarjolla ja iltaisin heitän suurimman osan pois. Raksut jotenkuten kelpaa. Ei ole vielä ollut leikkauksessa, mutta kohta on sekin edessä. Luonteeltaan erittäin kiltti, hauskaa kun olen lukenut pikku riiviöistä, Tinka ei ole riiviömäinen, kyllä se tietenkin telkkaria terrorisoi jos sitä yritän katsoa, saapa aina mut valpstumaan kun rassaa johtoja ja raapii kuvaruutua. :* t. Margarita ja Tinka
Mäykynen
Hepuliherkkä
Posts: 291
Joined: 28.07.2008 21:04

Re: Paljonko bengalisi painaa?

Post by Mäykynen »

Varsinkin jos Tinka on tyttö, niin en olisi huolissani. Meillä Elli oli leikattaessa ( reilu 7 kk ikää) juuri tuon 3 kg eikä neiti ollut erityisen innokas ruokailija (ei tosin mikään suuri nirppailijakaan). Leikkamattomilla kissoilla huono ruokahalu on aika tavallista ja hellesäillä on ruoan heikkoon maistuvuuteen varmasti myös osansa. Leikkauksen jälkeen ruoka sitten alkoikin maistua Ellille paremmin kuin hyvin eikä nykyään todellakaan jää mitään lautaselle ja saa vahtia ettei neiti syö itseään palloksi. Nyt Elli painaa n. 3,5 kg. Ellistä ei varmasti koskaan tule mitään erityisen suurikokoista bengalityttöä ja tuskinpa Tinkastakaan, mutta pienemmälläkin koolla pärjää mainiosti :)
Hemppa
Bengalivaavi
Posts: 1
Joined: 19.08.2010 20:10

Re: Paljonko bengalisi painaa?

Post by Hemppa »

Aïcha (Maisa) 9kk alkaa lähentelemään jo 4kg, neiti vetää kaiken lihan mitä eteensä saa + nappuloita. Teolliseen märkäpöperöön ei koske kun sai siitä muutaman kerran ripulin. Vähän tuota pötsiä oli yhdessä välissä, mutta on alkanut nyt riehumaan enemmän niin muuttunut lihakseksi. Asensin koriste mehupillin roikkumaan katosta kuminauhan päästä, raukka huitoo sen kanssa menemään niin että läähättää. Usein sohvalla istuessa myös tuo pillin viereen ja sitten sitä täytyy heittää ja neiti noutaa..
innokas huoltaja
Bengalivaavi
Posts: 27
Joined: 15.08.2009 16:35

Re: Paljonko bengalisi painaa?

Post by innokas huoltaja »

Jaha jaha meillä taitaa alkaa nyt ruoka säännöstely.
Tarkoitushan oli siirtää Allun kiloja Armille mutta ei tämä homma nyt oikein näytä pelaavan :)En tajua johtuuko tämä ympäristöstä vai ilmasta vai mistä ihmeestä kun kissat vaan paisuu ja paisuu :o
Ruokaa annetaan ihan normaalisti 2kertaa päivässä (jolloin pelkkää lihaa noin 300g/päivä). Onko se sitten jotenkin överisti liikaa vai mitä häh?! Allun paino pysyy seitsämässä kilossa ja meidän pikkuneitikin painaa jo 3.6kg eli aika kovaa vauhtia siitäkin on tulossa varsinainen tankki. Liikuntaakin kissat saa ihan hyvin kun juoksevat jatkuvasti toistensa perässä ympäri kämppää ( meillä on kakskerroksinen omakotitalo eli tilaa riittää). Ollaan nyt jo vähennetty raksujen määrääkin mutta silti molemmat vaan paisuu :angst:

...Ehkä tässä paikallisessa vedessä on jotakin outoa... :hmm:
Henke
Mäy!!!
Posts: 112
Joined: 31.07.2008 08:51
Location: Espoo

Re: Paljonko bengalisi painaa?

Post by Henke »

innokas huoltaja wrote: Ruokaa annetaan ihan normaalisti 2kertaa päivässä (jolloin pelkkää lihaa noin 300g/päivä). Onko se sitten jotenkin överisti liikaa vai mitä häh?!
Saavatko kissat tuon lihan lisäksi muuta? Meillä on Hamletin kanssa paino-ongelmia, ja se saa punnittuja ruoka-annoksia 2 x 50-60 g / päivä. Meillä siis ollaan barffiruokinnalla, eli tuo on pääsääntöisesti joko lihaa tai sisäelimiä. Tämän lisäksi poika syö noin kourallisen raksuja koulutusnameina ja sen, minkä ehtii Ofelian lautaselta varastamaan.

300g kuulostaa siis aika hurjalta, kun vertaa meidän ruokamäärään. Hamletin ideaalipaino on aika lailla 5 kg, joten onhan se pienempikin, mutta vain parin kilon verran.
Hamlet BEN n 24 & Ofelia ABY a & Othello SOM n
innokas huoltaja
Bengalivaavi
Posts: 27
Joined: 15.08.2009 16:35

Re: Paljonko bengalisi painaa?

Post by innokas huoltaja »

Niin siis kissat saa yhteensä noin 300g päivä eli siis noin 75g/kerta per nuppi. Raksuja kourallinen yhteesä(ennen pidettiin kuppia aina täynnä mutta kuten sanoin nyt on sitten vähennetty kun alkaa nuo kilot kertyä.) JA siis pelkällä raakalihalla mennään tällä hetkellä, kun maksaa eivät syö ja sydämmestä meni molemmilla maha täysin kuralle. Mutta pitänee siis vielä pienentää annoksia. Tuon pienenemmän kanssa ollaan vaan siksi ihmeissään kun yleensä sanotaan että tuomoiset aktiivihirviöt saa/ja niiden kuuluu syödä paljon että jaksavat kasvaa, mutta eikait tässä auta muuta kun laittaa tyttö dietille jo heti nuorena, niin oppii vähän vahtimaan linjojaan :D
Mäykynen
Hepuliherkkä
Posts: 291
Joined: 28.07.2008 21:04

Re: Paljonko bengalisi painaa?

Post by Mäykynen »

innokas huoltaja wrote:Niin siis kissat saa yhteensä noin 300g päivä eli siis noin 75g/kerta per nuppi. Raksuja kourallinen yhteesä(ennen pidettiin kuppia aina täynnä mutta kuten sanoin nyt on sitten vähennetty kun alkaa nuo kilot kertyä.)
Meillä Mäykynen (2,5 v, 5,4 kg) syö yksin arviolta saman verran kuin kissasi yhteensä (tosin ei tuota raksuosuutta) ja pysyy tällä määrällä juuri sopivassa painossa. Mäykynen on kyllä itsekin hyvä säätelemään ruokailujaan, joten ei tarvitse olla koko ajan kyttäämässä paljonko ruokaa menee. Verrattuna yleisesti kissojen syömisiin, niin tuntuu kuitenkin, että herra on varsinainen suursyömäri, mutta onneksi se ei näy vyötäröllä ;)

Elli (10 kk, 3,6 kg)) onkin sitten toinen tapaus ja sterilaation jälkeen on todellakin saanut katsoa, mitä ja miten paljon neiti syö, sillä nälkä on jatkuva. Nyt on todettu, että Elli pysyy sopivassa painossa, kun saa puolet tai hiukan alle Mäykysen syömästä määrästä. Elli syö meillä siis suunnilleen 150 g märkäruokaa ja lihaa per päivä (ei raksuja). Pelkkänä lihana määrä olisi hiukan vähemmän grammoissa (Elli syö suurimmaksi osaksi märkäruokaa, koska raa'at lihat saavat jostain syystä neidin usein oksentelemaan), mutta jotain 100-150 gramman väliltä.
Henke
Mäy!!!
Posts: 112
Joined: 31.07.2008 08:51
Location: Espoo

Re: Paljonko bengalisi painaa?

Post by Henke »

innokas huoltaja wrote:JA siis pelkällä raakalihalla mennään tällä hetkellä, kun maksaa eivät syö ja sydämmestä meni molemmilla maha täysin kuralle.
Onhan teillä huolehdittu kalsiumin, vitamiinien ja kivennäisaineiden saannista?
Liha yksinäänhän ei ole tasapainoista ravintoa.
Hamlet BEN n 24 & Ofelia ABY a & Othello SOM n
ajapi
Glitterikingi
Posts: 797
Joined: 29.07.2008 09:52
Location: Helsinki

Re: Paljonko bengalisi painaa?

Post by ajapi »

Haltia, 3 v kastraattiuros, on ensimmäistä kertaa mennyt 6 kg rajapyykin yli: painoa oli viime viikkoisella punnituksella 6,4 kg :o Ja se 400 grammaa on valitettavasti ylimääräistä löllöä, vaikkei se paljoa onneksi näy. Mutta Haltia on selvästi vähentäyt esim. juoksupyöräilyä, eli täytyy alkaa vähän tarkkailla herran vyötärönympärystä.
"Meilläpäin tätä kutsutaan sinnikkyydeksi."
Post Reply