Kiima pillereiden jälkeen?

Tarinaa syntyneistä ja syntymättömistä pennuista sekä kasvatuksesta yleisemminkin. Vain yhdistyksen kasvattajajäsenet saavat ilmoittaa pentueista täällä, muuten sana on vapaa.

Moderators: huiskamestari, Mäykynen, kainaloinen

Post Reply
kaisala
Bengalivaavi
Posts: 2
Joined: 30.08.2012 16:01

Kiima pillereiden jälkeen?

Post by kaisala »

Huaaah!

Koskakohan se kauan kaivattu kiima oikein alkaa? Meidän kissa söi kiimansiirtopillereitä n 7 kk verran, ja nyt olisi tarkoitus ryhtyä pentupuuhiin. Kaikki on hoidettu ja paperit on valmiina, mutta kiimaa ei sitten vaan kuulu.

Edellinen pilleri otettu kesäkuun puolessa välissä, onko ihan normaalia että tässä kestää näin kauan?
Kaikkia muita kiiman merkkejä on ollut jo yli kuukauden, läheisyyden tarvetta, mouruamista, hiukan pepun tyrkytystä, pari kertaa pissanutkin johonkin omituiseen paikkaan vaikka hiekkalaatikko ollut puhdas, mutta sittä kunnollista, " sitä itseään", ei ole vielä alkanut. Hiukan sitä ja hiukan tätä aina silloin tällöin. Voiko kissalla olla kiima päällä, mutta se on vain joku laimea versio? Bengali on reilun 1,5 vuoden ikäinen.

Vanhat ja viisaat, valistakaa nuorempaa.. (:
kapatrik
Viiksityynyjen valtias
Posts: 710
Joined: 28.07.2008 21:00

Re: Kiima pillereiden jälkeen?

Post by kapatrik »

On kovin yksilöllistä milloin se oikea kiima sieltä tulee. Monet naaraat pitävän keskikesällä taukoa kiimoista muutenkin ja aloittelevat loppukesästä/alkusyksystä uudelleen. Tyttelillä on voinut olla jonkilainen kiima tässä jo, vaikka merkit eivät ole niin voimakkaat kuin tavallisesti. Kissoilla voi olla myös ns. hiljainen kiima, jolloin sitä on vaikea huomata. Kollikissa kyllä huomaa, mutta ihminen ei välttämättä.

Pillerit pistävät aina sen luonnollisen hormoonitasapainon sekaisin ja voi kestää ennen kuin kissa on taas normaali. Itsekkin olen pillereitä käyttänyt eikä omilla tytöilläni ole ollut niistä ongelmia, hyvät kiimat on tulleet aikanaan pillereiden lopettamisen jälkeen ja tiinehtyneet normaalisti. Monet suosittelevat pillerin syönin jälkeen astutusta toisesta kiimasta. Onko neidillä ollut ennen pillereiden syöntiä millaiset kiimat? Kuinka voimakkaat ja millaisilla väliajoilla.
Hannibal BEN n 24
Attila BEN n 24 33
Lara BEN n 24
Bertta BEN n 24
FIN*Alcarinqua - bengalit http://www.freewebs.com/kapatrik/
Mummi
Täpläguru
Posts: 1049
Joined: 21.07.2008 14:46

Re: Kiima pillereiden jälkeen?

Post by Mummi »

Niin kuin Kapatrik kirjoitti niin pillerien syöttö voi sekoittaa rytmiä niin että eka kiima pillereiden jälkeen viipyy.
Yksi Mummi kissoista juoksi aikanaan parin viikon välein säännöllisesti ja sitten se pantiin pillereille. Pillerikuuri kesti 5 kuukautta eli tuonne toukokuun alkuun ja sittenpä odotettiinkin kiimaa 2½ kuukautta eli siihen taisi tulla kiiman alkamista hidastamaan se ns kesätaukokin. Mutta sitten tuli kunnon kiima ja kohta taas uusi ja toisesta kiimasta astutus ja sitten syntyi pikkuisia bengalinpentuja.
Niin että kissasi käytöksessä ei välttämättä ole mitään epätavallista ja jonakin kauniina aamuna heräät kiimaisen naaraan kaihoisaan ja kovaan huutoon kun se haluaa "kollin tänne just ja heti"
Omasta kokemuksesta vain tiedän että omistajalta meinaa odotellessa kärsivällisyys loppua ;)
Jos haluat talon parhaalle paikalle: siirrä kissaa :-)
kaisala
Bengalivaavi
Posts: 2
Joined: 30.08.2012 16:01

Re: Kiima pillereiden jälkeen?

Post by kaisala »

Kiitos vastauksista!

Unohdin vastata tänne jo aikaisemmin, koska kiima sitten alkoi kolme päivää sen jälkeen kun tänne kirjoittelin :)

Ja lähdettiin sitten melkein saman tien astutusreissulle, ja toivotaan nyt että tärppäsi!

Kiimoja tosiaan aikoinaan oli oikeastaan jatkuvalla syötöllä, sen takia pillerit aloitettiinkin kun tuntui stressaavan kissaa itseäänkin jo aivan liikaa -isäntäperheestä puhumattakaan.. :)

Nyt sitten vaan sormet ristiin ja odotellaan! :)
Mummi
Täpläguru
Posts: 1049
Joined: 21.07.2008 14:46

Re: Kiima pillereiden jälkeen?

Post by Mummi »

No nih! :thumb:
Jos haluat talon parhaalle paikalle: siirrä kissaa :-)
Post Reply