Kastroidun poikabengalin ongelmakäytös

Puhetta bengalien terveydestä, ruokinnasta ja hoidosta.

Moderators: huiskamestari, Mäykynen, kainaloinen

Post Reply
Angelion
Bengalivaavi
Posts: 1
Joined: 24.06.2014 15:54

Kastroidun poikabengalin ongelmakäytös

Post by Angelion »

Kastroitu poikabengalimme 1 v 10 kk on alkanut ihan tässä kuukauden sisällä pissaamaan vääriin paikkoihin, ei vielä niin useasti mutta kuitenkin tätä tapahtuu. Aluksi jo ennen 6 kk ikää se alkoi pissaamaan sänkyymme ja silloin meille tuli kiire viedä se kastoitavaksi ja se kyllä lopettikin tämän käyttäytymisen. Nyt meillä on toinenkin bengalipoika, 9 kk, joka on meillä ollut nyt 6 kk ajan ja kastroitiin pari kuukautta sitten. Tämä vanhempi on myös tätä nuorempaa kohtaan käyttäytynyt oudosti, varsinkin ulkotarhassa ollessaan ottaa pienempää hampailla kiinni niskasta ja käy toisen päälle vähän niin kuin voisi kuvitella uroskissan tekevän naaraskissalle. Pitää pikkuista siinä otteessaan niin kauan kunnes joku puuttuu tuohon ja pienempi ei osaa muuta kuin olla alistuneena siinä. Nyt tätä pissailua on tullut sisällä sänkyymme, vaatteisiin ja uusimpana keittiön työtasolle. Mikähän voisi olla syynä tälle ja voisiko jollain keinolla saada tämän kuriin? Vai voiko olla vaan niin, että tuolla vanhemmalla ei ole tuolla korvien välissä kaikki ok :( ?
Mummi
Täpläguru
Posts: 1049
Joined: 21.07.2008 14:46

Re: Kastroidun poikabengalin ongelmakäytös

Post by Mummi »

ei Angelion
Leikatutkin urokset voivat astua toista kissaa olkoonpa kohteena naaras tai toinen leikattu poika. Tämä voi olla myös keino osoittaa sille nuoremmalle lauman arvojärjestys.

Se pissailutaipumus voi olla muistuma leikkaamattomuuden ajan merkkailutavasta. MAhdollista tietysti on että kissa stressaa toista kissaa tai jotain muuta muuttunutta asiaa.

Voitte kokeilla useampien hiekkalaatikoiden lisäämistä eri huoneisiin niin että molemmila kisoilla on eri paikat missä ne halutessaan voivat käydä rauhassa asialla- toki ne silti voivat saamakin astiaa käyttää.
Kannattaa myös selvittää, onko kissasi kipeä eli sulkea eläinlääkärikäynnillä pois mahdolliset pissailua aiheuttavat vaivat ja jos niitä on, hoitaa ne.
Jos ongelma ei poistu em keinoilla, viime kädessä elinlääkäri voi määrätä jotain "rauhoittavaa", joka poistaa tai ainakin vähentää tuota vääriin paikkoihin pissailua.
Jos haluat talon parhaalle paikalle: siirrä kissaa :-)
Post Reply