Rokotus

Puhetta bengalien terveydestä, ruokinnasta ja hoidosta.

Moderators: huiskamestari, Mäykynen, kainaloinen

Ailuska
Bengalivaavi
Posts: 5
Joined: 03.01.2013 17:47
Location: Porvoo

Re: Rokotus

Post by Ailuska »

Poikani sai Purevax Rabies ja RCP -rokotteet. Seuraavan kerran rokotteet 23.11.2014

Tuossa sohvalla se taas lepää. ;))
ShuShu
Bengalivaavi
Posts: 6
Joined: 20.08.2010 21:55
Location: Espoo
Contact:

Re: Rokotus

Post by ShuShu »

Me kävimme rokottamassa eilen kissamme ShuShun. ShuShu on saanut pari kertaa Fel-O-Vax PCT:tä ja nyt 2 viimeistä kertaa Fel-O-Vax IV. Ensimmäisen kerran tuli sivuoireita tällä kertaa. Ollut kovin väsynyt koko päivän, vähän apaattinen, ruoka ei maistu ja on oksentanut pari kertaa. Soitinkin jo lääkäriin ja kysyin mitä pitäisi tehdä. Tarkkailemme nyt kissan vointia. Sitten takas lääkäriin jos ei helpotu.
Onko muille käynyt näistä rokotteista jopa niin että olisi kissa ihan oksentamaan alkanut? Jotain huonoja kokemuksia niistä kuitenkin oli ilmeisesti jollain.
Shu Shu
Mäykynen
Hepuliherkkä
Posts: 291
Joined: 28.07.2008 21:04

Re: Rokotus

Post by Mäykynen »

Meillä Mäykynen on tullut rokotuksen (Fel-O-Vax PCT) seurauksena sairaaksi, tästä onkin tämän ketjun sivulla 2 lyhyt ketomus ja tarkempi sepustus Mäykysen blogissa:
http://maykynen.blogspot.fi/2009/06/fel ... aasto.html
ja jatko-osa kertomukselle:
http://maykynen.blogspot.fi/2009/06/nalkalakko.html

Tästähän on aikaa jo useampi vuosi, mutta oksentelua Mäykysellä ei muistaakseni ollut, vaan ainoastaan ripulia - sitä sitten niin paljon, että oli tiputuksessa ja sai antibioottikuurin. Ikuiseksi arvoitukseksi tietysti jäi oliko syynä oikeasti rokotteen aiheuttama reaktio vai vaan ärhäkkä pöpö, jonka Mäykynen onnistui saamaan eläinlääkärivisiitin aikana.

Tämän jälkeen Mäykyselle ei ole annettu Fel-O-Vax -rokotteita, vaan muita valmisteita. Näiden kanssa ei ole tullut mitään ongelmia.
Mummi
Täpläguru
Posts: 1049
Joined: 21.07.2008 14:46

Re: Rokotus

Post by Mummi »

On aika yksilöllistä miten kissa reagoi rokotteeseen- ja Mäykynen taisi jossain viestissä kirjoittaakin, että rokote, josta kissa ei edellisellä kerralla saanut oireita, aiheuttaakin niitä jollain seuraavalla kerralla.
Meillä on aina suosittu fel-o vaxia eikä yksikään kissa ole koskaan oksentanut tai ripuloinut tai ollut muutenkaan huonovointinen sen takia; pennut tosin heti rokotuksen jälkeen ovat hieman uneliaampia - mutta seuraavana päivänä ovat sitten sitäkin energisempiä.
Jos ei ole ollut fel-o vaxia saatavana niin sitten on rokotettu jollain muulla valmisteella ja ihan yhtä hyvin kokemuksin ts ei ollut ongelmia.
Mutta se, että minun kissa ei oirehdi, ei merkitse sitä, että jonkun muun kissa ei myöskään oirehtisi.
Ilman muuta pitää seurata kissan vointia rokotuksen jälkeen ja jos tulee ongelmia, niin yhteys eläinlääkäriin
Jos haluat talon parhaalle paikalle: siirrä kissaa :-)
Post Reply