Rokotus

Puhetta bengalien terveydestä, ruokinnasta ja hoidosta.

Moderators: huiskamestari, Mäykynen, kainaloinen

jossi
Bengalivaavi
Posts: 8
Joined: 22.12.2008 11:05

Rokotus

Post by jossi »

Terve,
Meidän Lulu sai eilen toisen rokotuksen (tapettu Fel-o-vax) ja eläinlääkäri kertoi että pentu voi olla sen jälkeen päivän väsynyt sekä kuumeinen. Ja väsynyt pikku ressukkahan se olikin. Oireet tuntuvat jatkuvan vieläkin; väsynyt ja apaattinen, ruokakaan ei ole maistunut ja pientä turvotusta näyttää naamassa olevan. Kuinka kauan rokotuksen jälkeen oireet voivat jatkua, onko samankaltaisia kokemuksia? alkaa vähän huolestuttaa kun käytös on niin poikkeavaa.
Mistymoon
Viiksityynyjen valtias
Posts: 730
Joined: 03.08.2008 18:59
Contact:

Re: Rokotus

Post by Mistymoon »

Kyllä rokotus vaikuttaa ja varsinkin pennut ovat usein väsyneitä rokotuspäivän. Tuo naaman turvotus on sellainen asia, josta itse soittaisin eläinlääkäriin varmuuden vuoksi.
Meillä Miloun kuono turposi kerran hetkellisesti (ei ollut rokotuksen yhteydessä) ja muuta selitystä emme keksineet, kun pöydällä hedelmävadissa olleet pesemättömät persikat, joita Milou oli käynyt nuuhkimassa ja ehkä hieronut kuonoaan saaden säilöntä-aineita nenäänsä, Milou rakastaa tuoreita tuoksuja...
Oliko tuo toinen tehoste? Itselläni ei ole siitä kokemusta, mutta tiedän, että jotkut tehostavat kahdesti. Itsellä vain kokemusta kasvattajan luona annetuista (rokote + 1. tehoste) sekä ns vuosi tehosteista.
www.bengalcat.fi

Cats leave paw prints on your heart,
But Bengals leave love spots ON YOUR SOUL !!!
jossi
Bengalivaavi
Posts: 8
Joined: 22.12.2008 11:05

Re: Rokotus

Post by jossi »

Päättelin että naama on turvonnut koska silmät näyttävät pienemmiltä, tosin voihan ne silmät olla vaan ihan unisetkin ja siksi vähän sikkuralla. Tää oli tehoste rokotus, kasvattaja antoi vain normirokotteen. Vähän avuton olo kun toinen ihan pihalla kokoajan eikä oo tosiaan syönnyt tai juonnut melkein vuorokauteen kunnolla. Toivottavasti huomiseen mennessä on tervehtynyt. :huh:
Kynsilaukka
Riiviörääpäle
Posts: 70
Joined: 30.09.2008 16:54

Re: Rokotus

Post by Kynsilaukka »

Hei,

Meidän Nero (tänään 14 vko:a) oli luovutuspäivänä hivenen rähmäinen silmistään ja kotiuduttuaan hivenen pärskähteli silloin tällöin (->3 päivää tehosteesta). Ruokahalua kyllä riitti ja leikkisyyttä, mutta koska muut oireet eivät vähentyneet, kävimme viime viikolla eläinlääkärissä ja saimme silmätipat. Viikonlopun jälkeen tilanne oli edelleen sama ja nyt on päällä antibioottikuuri.

Aina kannattaa kysyä, jos on huolissaan ja jatkuva väsymys ja apaattisuus ei kuulosta pikkuisen kissanpennun normaalilta ominaisuudelta. Kaverin kuuluisi tutkia paikkoja ja mennä vipeltää.

Tsemiä pikkuisen kanssa! Parempi soittaa ja maksaa lääkärireissu, kun olla huolestunut ja epätietoisuudessa. Kasvattajalta saa varmasti myös hyviä vinkkejä.
Kynsilaukka
jossi
Bengalivaavi
Posts: 8
Joined: 22.12.2008 11:05

Re: Rokotus

Post by jossi »

Tämä päivä ollaan siis nukuttu ja nyt alkaa näkyä jo elonmerkkejä, ruoka menee alas ja leikkiminen alkaa taas kiinnostaa. :) 1.rokotteesta on melkein 3vkoa ja silloinkin oli kuulema pieni aika nuutunut. Josko huomenna olisi jo kaikki ennallaan. Kiitos vastauksista ja Nerolle pikaista paranemista :)
Mistymoon
Viiksityynyjen valtias
Posts: 730
Joined: 03.08.2008 18:59
Contact:

Re: Rokotus

Post by Mistymoon »

Hyvä, että Lulu voi paremmin :)
Olisi mukava kuulla rokotus käytännöistä enemmänkin. Minulla on ollut tapana rokotuttaa pennut noin 9 ja 12 viikkoisina, samalla on sirutettu. Rokotteena on käytetty ns nelos rokotetta eli FEL-O-VAX IV. Jota ainakin oma eläinlääkärini suosittaa, jos kissaa on tarkoitus käyttää näyttelyssä. Selkeyden vuoksi on kaikki rokotettu samalla (joskus käy myös niin, että näyttelykärpänen puree myöhemmin) ja huonoa kokemusta ei onneksi ainakaan vielä ole ollut.
FIFe vaatii yksiselitteisesti kasvattajaa antamaan rokotteen ja tehosteen. TICAssa on käsittäkseni (korjatkaa jos olen väärässä) eettiset säännöt, jotka vaativat myös kahdesti rokottamisen.
www.bengalcat.fi

Cats leave paw prints on your heart,
But Bengals leave love spots ON YOUR SOUL !!!
Orja
Glitterikingi
Posts: 952
Joined: 20.07.2008 20:13
Location: Kissukkala
Contact:

Re: Rokotus

Post by Orja »

Itse asiassa FIFén säännöissäkin on pieni porsaanreikä, eli eläinlääkärin määräyksestä tehoste voidaan jättää vasta uudessa kodissa annettavaksi (en muista nyt juuri sanamuotoa).... Jotkut ymmärtääkseni tätä käyttävät vedoten EVIRAn ohjeistukseen. TICAn (vapaaehtoisissa) eettisissä säännöissä kasvattajalle todetaan tuo, että on rokotettava kahdesti.

Meidän Sissiä ei rokoteta enää neloisrokotteella, koska se aiheuttaa hirmuisia oireita. Olen myös ymmärtänyt että tuo klamydiarokote ei ole kauhean tehokas :huh:

edit:

Piti käydä kaivamassa tuo sanamuoto kasvatus- ja rekisteröintisäännöistä:
3.3.3 Pennut
Pentuja ei saa luovuttaa uudelle omistajalle tai uuteen kotiin ennen kuin ne ovat 12 viikon ikäisiä ja niillä on täydellinen rokotussuoja kissaruttoa ja kissaflunssaa vastaan, mikäli eläinlääkäri ei ole toisin opastanut.
Orja von Kissukkala
Sissi BEN n 24; Siri RUS; Saga BEN n 24 31; Sani NFO d 03 23; Nottis RUS
R.I.P. <3 Herra Makkonen


http://kissukka.net, http://www.facebook.com/kissukkala
Bengalinpentu
Mäy!!!
Posts: 190
Joined: 26.08.2008 11:17

Re: Rokotus

Post by Bengalinpentu »

Onko mielipiteitä siitä, voiko pennut rokottaa 10 ja 12 viikon ikäisinä, vai onko tuo 2 viikon väli ehdottomasti riittämätön? En ole vielä löytänyt sellaista eläinlääkäriä, jolta saisin mielestäni tyhjentävät ja hyvät neuvot kissojen hoitoon (olen muuttanut useasti ja muutenkin tuntuu että kohdalleni sattuneet eläinlääkärit eivät ole erikoistuneet kissoihin tai muuten vain ovat jotenkin väliinpitämättömiä ja lyhytsanaisia, joten olen kokeillut eri paikkoja). Viimeksi kun kysyin lääkäriltä tätä pentuuen rokotus ja sirutusajankohtaa, hän sanoi että tuo ne 11 viikon ikäisinä niin hoidetaan kaikki kerralla. Sittenhän tehostus jäisi uusien omistajien hoidettavaksi. Pennut ovat nyt jo 9 viikkoa, joten jos saisin ajan ensi viikon alkuun ne olisivat jo melkein 10.

Hyviä "kissalääkäreitä" Vantaalla/pk-seudulla saa myös suositella yksityisviestillä :)
Mistymoon
Viiksityynyjen valtias
Posts: 730
Joined: 03.08.2008 18:59
Contact:

Re: Rokotus

Post by Mistymoon »

Me olemme käyneet jo yli 20v samalla aivan upealla/mahtavalla/osaavalla lääkärillä Helsingissä, jolla käy ``kaikki``. Tiedän jopa Tamperelaisen, joka käy täällä asti perusrokotteilla, jotka saisi vierestä samat. Minä aina varmistan, että eläinlääkäriasemalla töissä oleva kissatuomari on paikalla, niin samalla saa bonuksena arvioitettua katraansa samaan hintaan ja ulkopuolista näkemystä :)
Laitan sulle yksäriä.
www.bengalcat.fi

Cats leave paw prints on your heart,
But Bengals leave love spots ON YOUR SOUL !!!
kainaloinen
Viiksityynyjen valtias
Posts: 662
Joined: 21.07.2008 12:44
Location: Jämsä
Contact:

Re: Rokotus

Post by kainaloinen »

Jaahas, ja nyt oli sitten meidän vuoro kokea rokotusreaktio. Vilman naama turposi myöhään eilen illalla melko pahannäköisesti eikä auttanut muu kuin heittää puolikas kyytabletti kitusiin. Tänä aamuna naama oli jo parempi, muttei vieläkään aivan normaali. Lääkärin neuvo oli antaa vielä puolikas kyytabu ja jos kissa ei sen jälkeen ala piristyä niin ei kun takaisin lekuriasemalle ottamaan kortisonipiikki.

* Lis. Pentujen rokotuksista: Jotkuthan luovuttavat pennut myöhemmin (kuin 12-viikkoisina), jotta saavat annettua pennuille täydellisen rokotussuojan.
Kieppi, BEN n 24 32
Seppo, BEN n 24
Vilma, BEN n 24
Post Reply