Bengalit ja sauna

Yleistä pölinää bengaleista, täplikkäistä ja marmorisista ystävistämme.

Moderators: huiskamestari, Mäykynen, kainaloinen

Feher
Bengalivaavi
Posts: 9
Joined: 20.06.2010 01:31
Location: Oulu

Bengalit ja sauna

Post by Feher »

Ollaan tässä hankkimassa ensimäistä bengalia, ja ihmetellään kovasti että miten ihmeessä tulevan kullanmurun saa opetettua varomaan saunan kiuasta! Ehkä tämä on bengalin jo omistaville itsestäänselvyys, mutta meitä tämä kovasti mietityttää. Eihän sitä saunaakaan koko lämmityksen ajan voi olla vahtimassa täplämonsterin hyökkäykseltä. En kuitenkaan haluaisi että uusi vauva oppisi tämän asian kantapään kautta! :D
Justiina, BEN n 24
moijeliini
Riiviörääpäle
Posts: 72
Joined: 14.08.2009 12:23

Re: Bengalit ja sauna

Post by moijeliini »

Meidän bengalit osaavat vaistomaisesti varoa kuumia esineitä, niin kai eläimet yleensäkin. Eli esim. kahvikuppia tullaan haistelemaan, mutta peräydytään heti kun kuumuus hohkaa vastaan. Luulen, että kiukaan kanssa on automaattisesti sama juttu, eli kissa kyllä huomaa sen olevan kuuma, eikä päättömästi vaan hyppää kiukaan päälle.

Hellan levyjen kanssahan tämä ei toimi, koska kissa ei lattialta voi tietää että levy ylhäällä on kuuma. Mutta kiuashan hohkaa kyllä lattian tasossakin :)
tytteli
Riiviörääpäle
Posts: 83
Joined: 22.08.2009 13:23

Re: Bengalit ja sauna

Post by tytteli »

Samoilla linjoilla ollaan Moijeliinin kanssa, lisäksi vielä varmuuden vuoksi meillä pidetään koko kylppärin (jonka takana siis myös sauna) ovi kiinni saunan lämmityksen aikana sekä jokin aika saunomisen jälkeen! Meillä tämä toimii, kun Rufuksen hiekkalaatikko on erillisessä WC:ssä, eli sillä ei ole välttämätöntä tarvetta päästä samaan tilaan seikkailemaan yksinään kuuman kiukaan kanssa -vaikka tokihan tuo suljettu ovi ottaa päähän ja sen takana on aina käytävä huutamassa ainakin vähän! :angst:

Hieman nuorempana Rufus muuten ihan tykkäsi saunoa itsekin, tuli aina vähintäänkin keskimmäiselle lauteelle asti makoilemaan löylyihin :wau: ja usein perheen miesväki jatkoi yhdessä saunomista senkin jälkeen, kun minä olin jo saanut tarpeekseni ja poistunut paikalta! :D
Image Image
Last edited by tytteli on 24.06.2010 09:53, edited 1 time in total.
Mäykynen
Hepuliherkkä
Posts: 291
Joined: 28.07.2008 21:04

Re: Bengalit ja sauna

Post by Mäykynen »

Meilläkin on kylpyhuoneen ovi aina kiinni, kun saunaa lämmitetään (kissojen vessat eivät ole kylppärissä). Ovathan kissat sinne silti joskus onnistuneet vilahtamaan ja valvonnan alla joskus ihan luvan kanssakin käyneet "saunomassa" eikä mitään ole sattunut, joten ilmeisesti osaavat varoa kuumaa kiuasta. Toisaalta en ole kumpaakaan kyllä nähnyt ikinä kylmänkään kiukaan päällä, joten nähtävästi se ei ole kovin kiinnostava paikka. Silti meillä jatkossakin pidetään ovea kiinni, niin ei sitten ainakaan tarvitse stressata mahdollisista kissojen hyppyvahingoista.
Feher
Bengalivaavi
Posts: 9
Joined: 20.06.2010 01:31
Location: Oulu

Re: Bengalit ja sauna

Post by Feher »

Kiitos kovasti vastauksista! Meillä on tosiaan vessan paikkaa suunniteltu juurikin sinne kylpyhuoneeseen, toista vessaa kun ei tässä asunnossa ole. Taitaa olla niin että tyttö saa asioida jossain muualla saunan lämmityksen ja saunomisen ajan. Ihan varmuuden vuoksi.

Ps. Täällä ollaan innokkaasti lueskeltu keskusteluja, sekä seurattu Mäykysen blogia. Oma kisu
tulee siis Leokatin kissalasta ja taitaapa tämä olla täällä foorumillakin vaikuttavan Zakulaisen tytär (:
Justiina, BEN n 24
Mummi
Täpläguru
Posts: 1049
Joined: 21.07.2008 14:46

Re: Bengalit ja sauna

Post by Mummi »

Kirjoittaja Mummi päivämäärä 24.06.2010 09:53

Meillä kissojen vessa on kylpyhuone/WC-tilassa, josta on ovi saunaan. Kylppärin ovi on aina sen verran raollaan että kissat pääsevät vessaan mutta sauna ei lämmitysaikana niitä kiinnosta, vaikka sinne oven alta pääsisikin. Mutta kun joku sitten saunoo, tulee Helmi saunomaan ja makailee pitkät tovit toiseksi ylimmällä lauteella myös silloin kun löylyä heitetään. Muut kissat eivät löylyistä välitä.
Joskus harvoin jokin kissa saattaa löytyä päiväunilta saunan ylimmältä lauteelta, kun sauna on kylmä, mutta niin kuin Mäykynen sanoi: kiuas ei niitä kiinnosta oli kiuas kylmä tai kuuma.
Onnea uudelle kissan omistajalle ja kissalle tietty myös :)
Jos haluat talon parhaalle paikalle: siirrä kissaa :-)
windsor
Hepuliherkkä
Posts: 210
Joined: 14.02.2009 10:28
Location: Espoo
Contact:

Re: Bengalit ja sauna

Post by windsor »

meillä saunan kanssa ei ole ollut ongelmia kun kissat eivät sinne pääse mutta keraamisen lieden kanssa kyllä, eivät oikein osaa varoa lämmintä liettä jos siinä ei ole kattilaa enää päällä, eli en ihan niin paljon uskoisi siihen, että osaavat varoa (paitsi sitten sen jälkeen kun kerran ovat itsensä polttaneet). Ja aikoinaan meidän persialaisemme kesämökillä hyppäsi takan päältä suoraan tulikuuman kamiinan päälle ja poltti tassunsa, tosin ei pahasti mutta kuitenkin. Varmaan kissakohtaista se kuuman varominen ja jos pomppaavat jostain kauempaa eivät aisti kuumaa ennen kuin myöhäistä.
Kurnauskis
Riiviörääpäle
Posts: 64
Joined: 18.03.2009 08:29

Re: Bengalit ja sauna

Post by Kurnauskis »

Hipsu tykkää pötkötellä kylpyhuoneen lattialla (lämmitys!) ja pääsee siksi välillä touhuamaan kylppärissä ja saunassa. Kissavessa on meilläkin muualla... Yksi Hipsun lempiriiviöinneistä saunatiloissa on roikkua kylmän kiukaan päällä hormiputken mutkassa ja kaivella tulivilloja piipun välistä :evil: Siitä huolimatta ei ole koskaan sattunut edes läheltä piti -tilannetta silloin, kun kiuas on kuumana. Hipsu selvästi tajuaa kuumuuden ja kiertää kiukaan sopivan välimatkan päästä matkallaan lauteiden alle. Eli ei muuta kuin bengalin kanssa saunomaan, kunhan se teille kotiutuu ;)
Kuinka tuo kissa voi olla tuollainen...?!
Mummi
Täpläguru
Posts: 1049
Joined: 21.07.2008 14:46

Re: Bengalit ja sauna

Post by Mummi »

Menee vähän sivuraiteille mutta heräsin vasta nyt Winsorin Avataren kuvaan :*
Jotta palattaisiin takaisin aiheeseen "kissat ja sauna" niin hienoja saunomiskuvia ilmestynyt Tyttelin aiempaan kirjoitukseen :)
Jos haluat talon parhaalle paikalle: siirrä kissaa :-)
kainaloinen
Viiksityynyjen valtias
Posts: 662
Joined: 21.07.2008 12:44
Location: Jämsä
Contact:

Re: Bengalit ja sauna

Post by kainaloinen »

Meillä on "kakkoskotona" kissoilla pääsy kylppäriin ja saunaan. Vilma viihtyy saunassa etenkin kun se on viileä ja Seppo ja Kieppi taasen pötköttävät lauteilla kun saunaa lämmitetään. Löylyn heitosta ei kumpikaan saunojista välitä, mutta molemmat tulevat kyllä välillä oven alta moikkaamaan saunojia.

Mäkin arastelin ensin kiuasta varsinkin Sepon takia kun se ei todella osaa varoa mitään, mutta kiuas näyttää jostain syystä olevan sellainen kapistus josta pysytään erossa.
Kieppi, BEN n 24 32
Seppo, BEN n 24
Vilma, BEN n 24
Post Reply