Page 1 of 2

JAZZ

Posted: 15.01.2014 15:26
by Byakabuku
Image
Image
Image
Image
Image

Meidän suloinen poika.Kuvat otin just hetki sitten. Jazzilla on lepohetki leikin ja syömisen jälkeen. :* :cheesy:

Re: JAZZ

Posted: 15.01.2014 19:47
by Chipi
Onpa ihana! :inluv: Kuinka vanha? Näyttää kovin nuorelle.

Ollaan myös yritetty löytää bengali itsellemme. Kyselin eräältä arvostetulta kasvattajalta miten toimia jos sattuukin olemaan allerginen bengalille ja vastasivat, että siinä tapauskessa pitää olla valmiiksi katsottuna joku toinen koti mihin bengalin voi laittaa asumaan. No, eihän meillä ole tiedossa mitään varakotia. Joten vaikeaksi menee .. taitaa jäädä Bengali vain haaveeksi! :-/

Re: JAZZ

Posted: 16.01.2014 20:52
by Byakabuku
Jazz on 17-viikkoinen eli vähän yli 4kk. :)
Oletko jo kissoille allerginen? Saatko pahoja oireita kissoista?Vai onko niin,ettei ikinä kissaa ollut lemmikkinä? Bengaleita ei suositella ihan elämän ensimmäiseksi kissaksi, vaikka täälläkin varmaan on sellaisia, joille bengali on ensimmäinen kissa ollut. :)
On uhkapeliä ottaa kissan kotiin, jos tietää jo valmiiksi ,että kissoille on hyvin allerginen =))) Vaikka bengaleista sanotaankin, että ovat "hypoallergeenisia". Ehkä voisitte käydä jonkun kissoista pelkästään bengaleita omistavan ihmisen kotona useampaan kertaan ja katsoa tuleeko oireet. :-/

Re: JAZZ

Posted: 16.01.2014 22:39
by Chipi
Ah, 4kk :* Onnittelut!

Oli minulla maatiaiskissa :) 20 vuoden ajan (itse asiassa kaksikin kissaa) ja sitten olin 20 v. ilman kissaa ja kun ei enää ollut kissaa, niin yliherkistyin. Nyt löysin Bengalit viime marraskuussa ja kuulin että niitä saattaisi kestää. Kävin lemmikkimessuilla, olin Bengaleiden luona koko päivän eikä mitään oireita ollut. Se oli todellinen yllätys! Tosin yhtään Bengalia en päässyt koskettamaan, koska tilaisuus oli vähän niinkuin näyttelyä ja kilpailua, joten en halunnut häiritä. En tunne henk.koht. yhtään Bengalin omistajaa, mutta rohkenisikohan sitä kysyä kasvattajalta, jos antaisivat he rapsutella vähän aikaa. En tiedä onko heillä sellainen tapana?

Juu, se allergia maatiaiskissalle huolestuttaa! Reaktio oli aika voimakas (naamaan tuli punaisia ::( läikkiä) tuossa taannoin kotikissalle.

Re: JAZZ

Posted: 02.03.2014 10:46
by Mummi
Hei Chipi
En tiedä onko sinun ongelmasi jo ratkennut eli oletko ihan oikeasti jo hankkinut bengalin tai edes päässyt silittämään bengalia.
Jos vastaus molempiin kysymyksiin on "ei", niin tule seuraavan kerran lemmikkimessuille (palmusunnuntain viikonloppuna sellainen on Messukeskuksessa) ja kysy esittelijöiltä, saisitko siltittää bengalia- se varmasti järjestyy.
Ja näyttelyissä, missä on bengaleita , kannattaa jutella bengalin omistajien kanssa ja kertoa istestä , allergiapelostasi ja bengalihaaveestasi ja pyytää että saisiko bengalia silittää. Silloin kun kissat ovat häkissä eikä ole esittely/arvostelutilanne päällä, niin uskon että pyyntöösi suostutaan oikein mielellään

Re: JAZZ

Posted: 02.03.2014 22:36
by Mäykynen
Byakabuku wrote:Bengaleita ei suositella ihan elämän ensimmäiseksi kissaksi, vaikka täälläkin varmaan on sellaisia, joille bengali on ensimmäinen kissa ollut. :)
Pakko tähän vielä kyllä kommentoida, ettei mitään tällaista suositusta ole olemassa. Tai voihan joku suositella, mutta ei tämä mikään yleinen suositus ole ja on kyllä useita bengaliomistajia, joilla bengali on ihan ensimmäinen kissa.

Ei minullakaan ollut bengalia ennen mitään muuta kissaa koskaan ollut ja hyvin noiden kanssa silti olen tullut toimeen :) Jos rotu kiinnostaa, niin ei ole mikään pakko hankkia "harjoituskissaksi" ensin jotain muuta rotua. Oleellista vaan on, että ymmärtää bengalin olevan aktiivinen rotu, mutta tämä pitää ymmärtää ihan riippumatta siitä onko aiempaa kissakokemusta vai ei.

Re: JAZZ

Posted: 03.03.2014 15:32
by Mummi
:) juuri niin : bengali on jotain tällaista :oujea2: eli täynnä rakkautta ja energiaa

Re: JAZZ

Posted: 17.12.2014 13:46
by Byakabuku
Tässä vanhempi kuva Jazzista, otettu joskus myöhään keväällä. Image
Muut kuvat taas syyskuun puolivälissä otettu. Silloin olimme just muuttaneet Jazzin kaa uuteen asuntoon,niin hän ihmetteli ikkunan uutta näkymää.
Image
Image
Image
"Hei, kännykällä tulee huonoja kuvia, laita se jo pois! " Image

Re: JAZZ

Posted: 17.12.2014 13:53
by Byakabuku
Eli Jazz on nyt 1 vuosi ja 3 kk vanha. painaa 4,5 kg. Vielä hoikkahko kaveri =)
Meille kuuluu hyvää. Paitsi nyt pari päivää sitten Jazz selvästi sairastunut, diagnoosiselvittelyt vielä kesken, hoidetaan nyt vatsatautina, mutta näyttää siltä,ettei vatsataudista ole kyse. Pari päivää sitten töistä tullessa huomasin heti,että Jazz kuolaa runsaasti, mutta muuten oli oma itsensä. Heti menimme Viikin YES:iin. tutkiusten ja verikokeiden jälkeen, eläinlääkäri ei oikein osannut mitään muuta sanoa, kun Jazzilla on selvästi pahoinvointia ja kaasua mahassa. Annettu pahoinvointiestolääkettä ja laitettiin meidät kotiin. Nyt kotona seuraan tilannetta. Huomenna luultavasti mennään ultaäänitutkimukseen, koska vointi on ennallaan, kuolaaminen ei loppunut, Jazz pakkonesteytyksesta ruiskun välityksellä huolimatta selväti kuivuu kuolaamisen takia, kakannut viimeksi vuorokausi sitten ja syö huonosti. Väsynyt,muttei ole apaattinen. Joten valitettavasti,ei tämä ole mikään vatsatauti. olen kauhean hätääntynyt.Toivottavasti hän tästä nopeasti paranee...

Re: JAZZ

Posted: 17.12.2014 22:16
by Mummi
Toivottavasti vaivan syy selviää mahdollisimman pian. Hätä ja huoli on varmasti suuri. :-/
Paranemisia Jazzille
t Mummi ja kaikki kissat