Adil ja Kiira

Kissojen kuulumisia ja kissojen omien webbisivujen linkkejä.

Moderators: huiskamestari, Mäykynen, kainaloinen

JiiJ
Riiviörääpäle
Posts: 79
Joined: 26.09.2010 13:45

Re: Adil ja Kiira

Post by JiiJ »

Vihdoinkin saan aikaan laittaa pari kuvaa. Eivät ole uusia vaan joulukuulta, jotenkin tuo kuvaaminen on jäänyt vähemmälle viime viikkojen aikana...

Taistelu kiipeilupuun kuninkuudesta alkoi heti ensimmäisenä päivänä ja jatkuu edelleen...

Image

Image
Katri
Bengalivaavi
Posts: 20
Joined: 09.09.2011 10:40

Re: Adil ja Kiira

Post by Katri »

Ihana tuo viimeinen kuva, suloisen nyrpeä ilme! Johtuisiko kiipeilypuupaikan häviämisestä? :D
Targaryens kissala
JiiJ
Riiviörääpäle
Posts: 79
Joined: 26.09.2010 13:45

Re: Adil ja Kiira

Post by JiiJ »

Kylläpä jännittää! Kiiralle on varattu huomiselle sterilointiaika ja asiaankuuluvasti olen ehtinyt miettiä mikä kaikki voi mennä pieleen. Ja jos leikkauksesta selvitäänkin hyvin, niin miten sujuu kotona eristyksissä oleminen. En voi kuvitellakaan päästäväni Adilia samaan tilaan ainakaan viikkoon, siitähän olisi heti seurauksena villit painileikit.

Kiirasta on tullut ihan kamala riiviö ja nyt parin viikon ajan on muutenkin hermo mennyt kissoihin moneen kertaan. Päivisin taitavat nukkua koko työssäoloaikani ja illalla sitten riehutaan, mutta enää leikkikaveriksi ei kelpaakaan toinen kissa vaan molemmat kulkevat perässäni ja vaativat huomiota :)
Öisin nukutaan hyvin, mutta valitettavasti vain yksi kissa kerrallaan :D Adil nukkuu alkuyön rauhassa ja Kiira sitten aamuyöstä ja palvelija nukkuukin sitten 3-4 tuntia kunnolla ja loput lyhyissä pätkissä odottaen kännykän herätystä >:( Pystyn samastumaan töissä täysin äitien kahvipöytäkeskusteluihin " jo vuosi huonosti nukuttuja öitä takana"...Enpä kyllä ole kehdannut kertoa kuin yhdelle kissaihmiselle miksi oikein olen aina ihan kuolemanväsynyt :D

Kiiran riiviötemppuihin kuuluu Adilinkin pentuna harrastama lelujen uitto. Ensin leikitään noutoleikkiä ja sitten aletaan kantaa leluja juomakuppiin. 4-5 lelua illassa saa perusteellisen pesun, heti kun silmä välttää Kiira on pesuhommissa. Ruokaa myöskin hakee ihan pokkana lautaselta ja toisin kuin Adil, kelpuuttaa ihan kaiken näkemänsä. Ainoastaan hapankaalille on irvistänyt :D Kiira on vähän sellainen päätön koheltaja joka tekee ihan mitä mieleen tulee kun taas Adil tuumailee ja ratkoo eteen tulevia ongelmia.

Toivottavasti saan huomenna tulla kertomaan hyvin sujuneesta leikkauksesta ja jospa taas jonakin päivänä saisin pari kuvaakin laitettua. Kuvaan kyllä suht ahkerasti, mutta se laatu...tiedättehän, pelkkiä nukkumiskuvia tai sitten epätarkkoja ja suttuisia kuvia, joissa toiselta kissalta puuttuu pää ja toiselta takapuoli :D
Mummi
Täpläguru
Posts: 1049
Joined: 21.07.2008 14:46

Re: Adil ja Kiira

Post by Mummi »

JiiJ wrote:Kylläpä jännittää! Kiiralle on varattu huomiselle sterilointiaika ja asiaankuuluvasti olen ehtinyt miettiä mikä kaikki voi mennä pieleen. kuvia, joissa toiselta kissalta puuttuu pää ja toiselta takapuoli :D
Siitähän tulee kokonainen kssa ;)
Kyll'ä teillä leikkaus hyvin menee , tsemppiä matkaan
Jos haluat talon parhaalle paikalle: siirrä kissaa :-)
JiiJ
Riiviörääpäle
Posts: 79
Joined: 26.09.2010 13:45

Re: Adil ja Kiira

Post by JiiJ »

Kiira kotiutui puolisen tuntia sitten. Aika oli 11.30 ja puoli neljältä eläinlääkäri soitti, että neidin voi hakea kotiin. Kiira oli ollut kovin tokkurassa ja herääminen oli kestänyt pitkään.
Nyt vietämme Kiiran kanssa laatuaikaa makuuhuoneessa; itse makaan sängyllä iPadin kanssa ja Kiira keskittyy murtautumaan oven toiselle puolelle :)

Otin kaulurin pois heti kun tulimme,koska Kiira oli ihan hysteerinen sen kanssa. Nyt kun pystyn itse vahtimaan koko ajan haavan nuolemista, annan olla ilman kauluria, mutta yksin jäädessään joutuu kyllä sietämään tuota kamalaa kapistusta. Kunhan vaan saan sen vielä takaisin...sukkapuku olis paljon parempi, kehittelen jonkinlaisen omatekoisen version ensi viikkoa varten. Inhottaa ajatuskin eristää kissat toisistaan, toinen kun joutuu olemaan pienessä makuuhuoneessa koko päivän. Ja koko ajan tietysti raavitaan ovea ja hypitään ovenkahvaan :(

Saa nähdä missä vaiheessa uskallan päästää kissat samaan tilaan. Noiden painileikit kun ovat järjettömän rajuja ja potkuttelevat toisiaan mahaan kamalalla voimalla. En tajunnut eläinlääkäriltä tentata milloin voi huoletta antaa kissojen leikkiä, sain vaan ohjeen eristää potilas täksi illaksi rauhalliseen paikkaan. Olisin jättänyt leikkauksen lomalle, jos sellaista olisi ennen kesää, mutta menin tuhlamaan talvilomani pentulomaan :) on tämä kissojen pitäminen suorastaan ydinfysiikkaa kun joka ikistä asiaa pitää miettiä ja stressata niin paljon, huoh.
JiiJ
Riiviörääpäle
Posts: 79
Joined: 26.09.2010 13:45

Re: Adil ja Kiira

Post by JiiJ »

Kiira toipui hyvin leikkauksesta ja haavakin sai olla rauhassa kun henkilökunta ymmärsi olla suihkuttelematta siihen katkerosumutetta tai virittelemättä mitä ihmeellisimpiä suojia. Ensimmäisen viikon kissat viettivät työpäivät eri huoneissa ettei Adil olisi potkutellut haavaa liian kovasti ja sitten palattiin arkeen.

Jos meillä jää muovipussi lattialle hetkeksikin, käy näin, ihan joka kerta :
Image

Yleensä kissat nukkuvat eri paikoissa, mutta toisinaan iltaisin takkatulen lämmittäessä kaverukset ovat yhdessä sohvalla :)

Image

Kiiran ilme kertoo hyvin selvästi, että voisi tuo painava kollinjötkäle nukkua jossain muualla kuin pienen neidin päällä

Image
JiiJ
Riiviörääpäle
Posts: 79
Joined: 26.09.2010 13:45

Re: Adil ja Kiira

Post by JiiJ »

Pitkästä, pitkästä aikaa meidän kuulumisia. Monta kertaa on pitänyt kirjoittaa edes muutama rivi (kuten kissojen synttäreiden aikaan elokuussa), mutta aina se jää.

Meillä elellään niin tasaista elämää kuin bengaleiden kanssa voi elää. Eli hyvin vauhdikasta ja riiviömäistä menoa. Välillä on rauhallisempia kausia, jolloin henkilökuntakin saa nukkua ruhtinaalliset 8 tunnin yöunet ja sitten taas kamalia riiviökausia, jolloin tavarat hajoavat, yöllä mellastetaan monta tuntia putkeen, matot juostaan kasaan monta kertaa päivässä, ruuat ja kissanhiekat levitellään ympäri kotia, vesikupit kaatuu ja lelut ui kupissa jne. jne.

Kesällä kissat pääsivät ensimmäiselle kunnon matkalle. Vietimm viikon vuokramökillä Siuntiossa. Sijainti oli valittu sen mukaan ettei autossa tarvitsisi kuunnella Adilin tauotonta huutoa kovin kauaa :evil: Adil oli mökillä pari ensimmäistä päivää nälkälakossa ja säikkyi kaikkea, kotiutumisen jälkeen juostiinkin sitten rallia kunnolla ja ulkoiltiin metsässä pitkiä aikoja kerrallaan. Tuo Adilin arkuus ja syömälakko teki ainakin sen selväksi, että minnekään hoitolaan noita ei kyllä koskaan viedä. Kotihoito on melkeinpä ainoa vaihtoehto ellei jostain joskus löydy luottohoitajaa, jonka luona voidaan ensin käydä tutustumassa.

Synttäreitä kissat viettivät peräkkäisinä päivinä elokuussa. Kiira täytti 24.8. vuoden ja Adil 25.8. kaksi vuotta :cake:

Tässä vielä muutamia mökkikuvia.
Image

Image

Image

Image

Image

Pahoitteluni huonojen rajausten takia. Photobucket on uudistunut enkä enää osannutkaan käyttää :gaah:
Hirveän taistelun jälkeen sain muutaman kuvan näkymään jotenkin. Pöh.
Mummi
Täpläguru
Posts: 1049
Joined: 21.07.2008 14:46

Re: Adil ja Kiira

Post by Mummi »

Hienoja kuvia hienojen kissojen kesämatkasta ja täydentävät hyvin kesäkertomusta

Ps En minäkään meinaa nykyisin osata rajata photobucketissa noita kuvia :(
Jos haluat talon parhaalle paikalle: siirrä kissaa :-)
Mäykynen
Hepuliherkkä
Posts: 291
Joined: 28.07.2008 21:04

Re: Adil ja Kiira

Post by Mäykynen »

Mukavaa kesälomailua kuvien perusteella ollut Kiiralla ja Adililla :)
JiiJ wrote:Välillä on rauhallisempia kausia, jolloin henkilökuntakin saa nukkua ruhtinaalliset 8 tunnin yöunet ja sitten taas kamalia riiviökausia, jolloin tavarat hajoavat, yöllä mellastetaan monta tuntia putkeen, matot juostaan kasaan monta kertaa päivässä, ruuat ja kissanhiekat levitellään ympäri kotia, vesikupit kaatuu ja lelut ui kupissa jne. jne.
Kiva lukea, että muillakin on kausivaihtelua riehunnan ja remuamisen määrässä. Meillä on taas pari viikkoa ollut hirveä härdelli ja keskellä yötäkin välillä kiljutaan kuin nälkäkuolema olisi uhkaamassa >:( Tosin ei kausivaihtelu taida ihan henkilökunnasta johtumatontakaan ainakaan meillä olla, mitä kiireemmät aikataulut henkilökunnalla niin sen kamalampi meno ja meininki kotona. Heti siis kyllä kostautuu, jos valjaslenkkejä tai muuta viihdytystä on yhtään yritetty vähentää. Kyllähän siinä sietääkin kapinoida :evil: Kevät on sitten tietysti ihan oma lukunsa, silloin virtaa riittää aina aihan toisin kuin pimeänä talviaikaina.
Post Reply