Page 1 of 7

Paras kissanhiekka?

Posted: 04.02.2009 17:40
by chikara
Pistin tämmöisen topikin pystyyn, kun ei ole oikein vielä kokemusta noista kissanhiekoista.

Kun lähdin ensimmäistä kissanhiekkapussia ostamaan eläinkaupasta minulla oli selvät suunnitelmat: osta simplicity plus hajustamatonta mikrohiekkaa mutta valitettavasti simplicity plussaa ei ollutkaan enää yhtä lajia vaan komea joista kaikki olivat hajustettuja.

Valitsin sitten simplicity adult kissanhiekkaa kun ajattelin, että se on varmaan hajultaan miedoin ja väärin luulin. Hiekassa on mielestäni aivan kamala sitruunan haju ja hiekkistä siivotessa nousee semmoinen paksu pölypilvi joka aivastuttaa vielä pitkään jälkeenpäin. :hmm:

Hiekka on muuten todella loistavaa, tekee tiiviit paakut, pitää hajut(jonkin aikaa) ja kisukin tykkää.Mietin vain, että onko muilla ollut samanlaisia kokemuksia ja mikä olisi paras pöllyämätön kissanhiekka herkkänenäiselle?

Re: Paras kissanhiekka?

Posted: 04.02.2009 17:56
by Orja
Meillä vannotaan kalliin nimeen ;) eli EverClean ExtraStrength (hajuton versio). Tai HeavyDuty vielä parempi, jos sitä vielä jostain saa. Eurolitter ja OdourBuster ovat käypiä myös, ja hiukkasen halvempia.

Nyt olen Minisinisten takia käyttänyt Ökoplussaa (puupohjainen paakkuuntuva) ja se on karmeata: pöllyää niin että köhin aina tuntikaupalla vessojen siivoamisen jälkeen. Lisäksi leviää ympäri kämppää big time (siis miljoona kertaa pahemmin kuin mikrohiekka). Onneksi tirriäiset lähtevät kohta ja voin palata vanhoihin tapoihini. Seuraaville pennuille tarvii keksiä joku muu hiekka, Ökoa en enää käytä.

Meillä muuten Sissi saa oireita hajustetusta hiekasta, joten sen välttämisessä ei ole vain Orjan etu kyseesssä...

Re: Paras kissanhiekka?

Posted: 04.02.2009 19:12
by wildtouch
Täällä taas vannotaan ökön nimeen. :*
Meillä ei voi nykyään käyttää mitään mikro yms perinteisiä hiekkoja koska Matias saa hirveät allergiakohtaukset niistä(pöllyää)
Vuosia etsin hyvää hiekkaa kun kaikki tuntui päästävän hajut läpi. Ever clean oli ihan ok paitsi että kantautui sänkyyn asti kissojen tassuissa(silloin oli puolipitkäkarvaisia kissoja) ja kallistakin oli.
Ökö on tosi edullista noin 30euroa maksaa 40 l säkki.
Kyllähän tuo Ökö kantautuu jonkin verran, mutta niin kantautuu oman kokemuksen mukaan kaikki hiekat sama pätee pöllyämiseen.
Paakut ökössä pysyy melko hyvin kasassa,itse en pidä siitä että kissanhiekka menee kivikovaksi sementtipaakuksi ja jää kiinni vessan pohjaan, eteenkin kun nuo meidän kissat tykkää kaivella hiekkaa.

Re: Paras kissanhiekka?

Posted: 04.02.2009 19:17
by Orja
Tämähän on tosiaan makuasia :) . Ehkäpä Ökossakin on omat kikkansa, millä se ei kulkeudu, mutta kun meillä on käytetty noita huussinedusmattoja, niin ne eivät pidättele Ökoa yhtään, kun taas mikrohiekkaa oikein hyvin.

Mulla on muuten oireeton astma, mutta Ökon kanssa se on oireillut...

Re: Paras kissanhiekka?

Posted: 04.02.2009 19:35
by wildtouch
Makuasioita nimenomaan :)

Re: Paras kissanhiekka?

Posted: 04.02.2009 20:15
by raitatiikeri
Meillä käytetään extreme classicia, jota saa hajustettuna ja hajustamattomana. Välillä myös jotain muuta mikrohiekkaa, jos tuota ei satu saamaan. Pölyää ainakin huomattavasti vähemmän kun jotkun muut (etenkin halpis) hiekat.

Re: Paras kissanhiekka?

Posted: 04.02.2009 23:38
by AshA
Meillä käytetään puupohjaista hajoavaa pellettiä.
Mielestäni "imee" hajut parhaiten, ja kastuessaan erittää mietoa
puun hajua.

Pelletit ovat niin isoja että eivät kulkeudu tassujen mukana laatikon ulkopuolelle.

Re: Paras kissanhiekka?

Posted: 05.02.2009 09:02
by kainaloinen
Meillä suosittaisiin paakkuuntuvaa Extreme Classicia jos sitä vaan saisi jostain. :kohautus: Olemme kuitenkin viime aikoina joutuneet tyytymään EverCleaniin, jonka laatu oli aiemmin parempaa - vähemmän pöllyä ja riittoisampaakin se oli. Joskus hädän tullen olen jopa ostanut Pirkan mikrohiekkaa, joka on ihmeen hyvää markettihiekaksi, mutta pitempään sitä ei voi käyttää, sillä siitä tulee hajut läpi.

Re: Paras kissanhiekka?

Posted: 05.02.2009 10:02
by Mummi
Ököplussan pelletit eivät kulkeudu tassuissa mutta ne hajoavat suhteellisen helposti (ainakin mummin kissojen talsiessa) jolloin ohut puru kulkeutuu muualle ja vaalea puru näkyy ikävästi tummissa matoissa. Muista puupohjaisista kissan"hiekoista" ei ole kokemusta. Ököplussa olisi mukavaa jos olisi muuten mukavaa :evil: kun sen voi kompostoida
Mutta kokeilemalla löytää itselle ja omille kissoille parhaan paakkuuntuvan hiekan

Re: Paras kissanhiekka?

Posted: 05.02.2009 15:29
by Henke
Mummi wrote:Ököplussa olisi mukavaa jos olisi muuten mukavaa :evil: kun sen voi kompostoida
:D

Meillä käytetään kompostoitavuuden ja kotimaisuuden takia puupellettejä, ja olen ollut suht' tyytyväinen. Meillä on pellettivessa, joten en osaa sanoa, miten sopivat tavalliseen vessaan.