Page 1 of 7

CattiCartano - Black Out

Posted: 25.03.2010 00:53
by cattis
Tänään syntyi Janglin ja Buddyn pentue – ja kauan odotettu yllätys :cloud9: :yes:

Image

Image

Image

Jo kesällä 2007 meille syntyi ensimmäisen kerran musta pentu, mutta se menehtyi syntyessään. Niinpä tämä nyt syntynyt pentu oli todella odotettu. Nyt vain toivotaan että kaikki menee hyvin jatkossa, ja saamme nähdä, millainen komistus tästä kasvaa. Nyt se on ainakin todella vahva pentu.

Re: CattiCartano - Black Out

Posted: 25.03.2010 06:53
by Mistymoon
Onnea!!!
Tuo on minunkin salainen haave. Usein katselen melanististen kuvia ja kaikkein hienoimpia on minun mielestäni ne aikuiskuvat, joissa hieman kuultaa kuviot mustan alta. Näytän kuvia aina Mikollekkin, jos into häneenkin tarttuisi ja huomaisimme, että sellainen puuttuu meiltä :)
Vaan odotellessa olen toivonut ylläriä. Charcoal bengalia kovasti muistuttavia on meilläkin syntynyt pari ja olen mietinyt, että jos tuo antaisi hieman toivoa melanistisen pennut syntymään joskus.
Millaisesta suvusta tämä pentu syntyi? Oliko viitteitä tulevasta / charcoal pentuja linjassa?
Itseäni ei haittaa lainkaan se, ettei musta ole hyväksytty väri, koska sellaista toivoisin ihan omaksi iloksemme, että saisimme sellaista ihailla kotonamme ja omistaa jotakin niin upeaa. Bengali on nuori rotu, sekin päivä koittaa vielä TICAssa, että musta on oma hyväksytty värinsä (kuten hopea on nyt).
Genetiikka ja rotujen kehittyminen on kiehtovaa, haaveilen myös cashmeren syntymisestä, vaan taitaa olla mahdollisuudet siihenkin pienet.
Omaa mustaa odotellessa on mukava myötäelää näiden toisten kasvattajien mustien syntymisen onnea ja toivottavasti Suomessa syntyy tulevaisuudessakin näitä mustia ihanuuksia.

Re: CattiCartano - Black Out

Posted: 25.03.2010 08:12
by Mia
Oi mikä ihana! :oujea2: Onnea!!! Ja paljon kuvia!!

Mia

Re: CattiCartano - Black Out

Posted: 25.03.2010 08:18
by Kurnauskis
Ihanaa :*
Lämpimät onnittelut iloisesta perhetapahtumasta koko kissaperheelle... sekä neli- että kaksijalkaisille!

Re: CattiCartano - Black Out

Posted: 25.03.2010 13:28
by Bella
Onnea ihanasta perhetapahtumasta ja onpas kiva, että kauan odotettu musta bengali syntyi pentueeseen :)

Re: CattiCartano - Black Out

Posted: 25.03.2010 14:27
by kapatrik
Onnea koko pentueesta, mutta erityisesti pienestä mustasta pantterista :*

Re: CattiCartano - Black Out

Posted: 25.03.2010 14:33
by Shakis
Onnittelut meiltäkin pienestä pantterista sekä tottakai muistakin pienokaisista ! :*
Laittakaas paljon kuvia pienokaisista niin nähdään miten kehittyvät.. Varsinkin tuo musta söpöläinen :)

Re: CattiCartano - Black Out

Posted: 25.03.2010 15:20
by Mummi
:inluv: Onnea pentueesta :hug:
Ps Ei ole kuulemma myynnissä tuo pieni musta herrasmies - Mummi kysyi, ihan vain varmuuden vuoksi- ilman mitään taka-ajatuksia :phii:

Re: CattiCartano - Black Out

Posted: 25.03.2010 17:58
by wildtouch
:o Minä kun olin jo ihan varma että tämä olisi mummille varattu :D

Onnittelut pennuista ja kauan odotetusta pantterista!Varmasti oli mahtava yllätys :)

Re: CattiCartano - Black Out

Posted: 25.03.2010 19:31
by cattis
Kiitokset kaikille onnitteluista! :) Laitamme lisää kuvia, kunhan pentu kehittyy.

Mistymoon: Kesällä 2007 syntynyt musta pentu oli yhdistelmästä Namu & Stormi, eli virallisemmin CattiCartanon Sweet Heart, DM & Wildonspots Storm. Näin ollen ne molemmat kantoivat melanistisuutta, eli olivat perimältään tyypiä (Aa). Tämän pienen mustan pantterin emo Jangli (CattiCartanon Jungle Love) puolestaan on Stormin tyttö. Niinpä oli pieni mahdollisuus, että Jangli olisi perinyt isältään a-muodon. Emme kuitenkaan tienneet pentueen isän, Buddyn, kantavan melanistisuutta, joten pieni musta pentu juuri tästä yhdistelmästä tuli meille kyllä täytenä yllätyksenä. Olimme ainoastaan ajatelleet, että voisimme saada melanistisen pennun joskus myöhemmin Namun ja Stormin linjojen kohdatessa.

Melanistinen on tosiaan hieno väri, ja olemme haaveilleet omasta mustasta pantterista jo vuosia. Kenties se tosiaan vielä joku päivä on myös näyttelyväri. Löytyyhän luonnostakin mm. mustia panttereita, jotka samalla tavalla tietyssä valossa näyttävät tasaisen mustilta mutta joilla sopivassa valossa turkista erottyy myös täpläkuviointi, ja hyvin tumma aasianleopardikissan alalaji, Iriomotekissa (http://www.bengalcompanions.com/history.html sivun alareunassa; ks. myös http://www.bioone.org/doi/full/10.2108/ ... ookieSet=1). Meistä tämä on kuitenkin mielenkiintoinen väri myös kasvatusmielessä.

:lisätty linkki ja selvennys