Page 1 of 7

Ulkoilevat bengalit

Posted: 17.03.2009 12:33
by ajapi
Miten muistin, että aiheesta olisi jo ollut ketju, mutten sellaista löytänyt, vaikka selasin otsikot moneen kertaan? No, tänne siis turinointia ulkoilevista bengaleista :)

Huomaa, että on taas plussakelit, kun Haltia viihtyy verkotetulla parvekkeella monta tuntia päivässä. Usein pojat hengailevat siellä kylki kyljessä, mutta Haltia melkeinpä asuu parvekkeella :D Kuvat ovat syksyltä, mutta sama meno jatkuu.

Image

Image

Vajaa vuosi sitten yritin opettaa Haltiaa myös valjaisiin, mutta valjaat olivat niin kamalat, ettei niissä voinut edes kävellä vääntelehtimättä :D Kun ei vajaista päässyt irti, niin oli turvallisempaa käydä maahan pitkäkseen. Parvekkeella on paaaaljon mukavampaa.

Image

Re: Ulkoilevat bengalit

Posted: 17.03.2009 12:37
by NordicGlow
Image :inluv: :inluv: :inluv:

Re: Ulkoilevat bengalit

Posted: 17.03.2009 12:55
by Orja
Meillä ei vielä tämänkeväisiä ole, vaikka parvekkeella käydään päivittäin kääntymässä ja Sissihän käy valjastelemassakin vähintään viikoittain. Varmaankin huhtikuulta voidaan alkaa pitää partsin ovea jatkuvasti auki ja valjastelukin lisääntyy. Eläköön kevät!

Tässä vähän parvekemätsäystä viime syksyltä:

Image

Re: Ulkoilevat bengalit

Posted: 17.03.2009 13:53
by ajapi
Orja wrote:Varmaankin huhtikuulta voidaan alkaa pitää partsin ovea jatkuvasti auki ja valjastelukin lisääntyy. Eläköön kevät!
Meillä avautuu onneksi tuuletusikkuna parvekkeelle, niin ei tarvitse oven kanssa pelata. Silloin tulisi nimittäin kylmä. Toimin aina porttivahtina sohvalla istuessani, ja ikkunaa saakin olla koko ajan aukomassa ja sulkemassa (raolleen) :D Kyllä ne sen itsekin saavat halutessaan työnnettyä auki ulkoapäin, mutta mokomat laiskimukset odottavat palvelua. Kun en itse istu vieressä, on ikkuna koko ajan auki, jos partsilla on kissoja.

Mahtava ilme muuten Sagalla :D

Re: Ulkoilevat bengalit

Posted: 18.03.2009 15:06
by NalaPala
Ihania kuvia! Meilläkin ulkoilu lasitetulla parvekkeella on todella pop taas talven jäljiltä. Nalle viihtyisi siellä vaikka kuinka kauan, mutta Simba maatiainen on korkeintaan 5 minuuttia kerrallaan ja Nallen on pakko seurata sitä sisälle. Sitten alkaa taas maukuminen parvekkeen oven edessä ;)
Palvelua siis kaivataan täälläkin.

Nyt kun etsimme uutta kotia, niin suurin ongelma onkin se, että miten kissojen ulos tiirailu ja ulkoilu voidaan järjestää. Mitäs sitä ihmisten etua uudessa kodissa ajattelemaan - kunhan kissoilla on hyvät oltavat. Tähän on tultu :D

Lisään vielä muutaman kuvan:

Image

Image

Image

Image

Re: Ulkoilevat bengalit

Posted: 28.03.2009 15:24
by Henke
Näistä kuvista näkee varsin mukavasti, ettei omistaja osaa korjailla valaistusjuttuja ::(
Pitäis varmaan opetella. Mutta kissoilla oli kivaa.

Image

Image

Image

Re: Ulkoilevat bengalit

Posted: 28.03.2009 16:34
by ajapi
Ihania ulkoilijoita NalaPalalla ja Henkellä :* Sain hyvät naurut tuosta NalaPalan "iso ja pieni" -kuvasta ( :* ) ja Henken "roikotteleva bengali" -kuvasta :D

Re: Ulkoilevat bengalit

Posted: 30.03.2009 18:09
by Orja
Tässä vähän ulkoilukuvia viikonlopulta:

Image

Image

Image

Image

Re: Ulkoilevat bengalit

Posted: 03.04.2009 08:15
by AshA
Miten olette totuttaneet kissanne valjaisiin ?

Meillä on kokeiltu valjaita nyt 2krt (sisällä) ja AshA heittäytyy samantien maahan makaamaan,
ryömii ja yrittää kiemurrella valjaista pois.

Annanko vaan valjaiden olla päällä, ja odotan että se jossain vaiheessa lakkaa
rimpuilemasta, vai pitäisikö ne ottaa pois ettei kissa ahdistu enempää ?
Olisi kiva päästä ulkoilemaan !

Re: Ulkoilevat bengalit

Posted: 03.04.2009 08:24
by Orja
Kissan pitäisi saada positiivisia mielleyhtymiä valjaista.

Yksi vaihtoehto on, että viet vain sen ulos. Jos se tykkään ulkoilusta samantien, se hiffaa, että ulos pääsee, jos sietää valjaita. Kaikki eivät kuitenkaan ole seppiä syntyessään ja ulkoilijoita ekalla kerralla, joten voisi koittaa myös ihan perinteistä namuilla tai leluilla lahjomista, kun kissa on valjaissa.

Meillä ainoastaan Sissi ulkoilee kaupungissa. Muut pelkäävät ääniä ja hälinää. Sissikin oli arka alkuun, mutta siedätyksellä sekin siitä tokeni. Mökillä meillä sitten on ulkoilijoita oikein jonoksi asti :)