Paras kissanhiekka?

Puhetta bengalien terveydestä, ruokinnasta ja hoidosta.

Moderators: huiskamestari, Mäykynen, kainaloinen

Zakulainen
Riiviörääpäle
Posts: 63
Joined: 16.02.2009 11:20

Re: Paras kissanhiekka?

Post by Zakulainen »

Meillä on käytetty Inodore kissanhiekkaa, ja ollaan oltu oikein tyytyväisiä :)
Zaku, BEN n 24
juhis
Bengalivaavi
Posts: 40
Joined: 11.11.2010 11:57
Location: Seinäjoki

Re: Paras kissanhiekka?

Post by juhis »

Täältä ei hirveesti Ever Cleanille sympatiaa heru, Ihan samaa tavaraa mun mielestä kuin huomattavasti edullisemmat Compact Care ja Extreme Classic. Ylihinnoiteltu klassikko, joka oman kokemukseni perusteella tarttui vaan tiukemmin laatikon pohjaan, kuin nuo kaksi vastaavaa kokeilemaani tuotetta.
tytteli
Riiviörääpäle
Posts: 83
Joined: 22.08.2009 13:23

Re: Paras kissanhiekka?

Post by tytteli »

juhis wrote:Täältä ei hirveesti Ever Cleanille sympatiaa heru, Ihan samaa tavaraa mun mielestä kuin huomattavasti edullisemmat Compact Care ja Extreme Classic. Ylihinnoiteltu klassikko, joka oman kokemukseni perusteella tarttui vaan tiukemmin laatikon pohjaan, kuin nuo kaksi vastaavaa kokeilemaani tuotetta.
joo, ei se Ever Clean muuten meidän mielestä ole muita "laadukkaita" mikrohiekkoja kummoisempaa, mutta pölyää vähän vähemmän kuin monet muut kokeillut merkit (mm. extreme classic, joka ei kyllä muistaakseni ihan yhtä hyvin tainnut pysyä tiiviinä paakkuinakaan; compact carea ei olla taidettu testata). Meillä pojat kuopsuttaa hiekkaa vessakäyntiensä yhteydessä nimittään sellaisella raivolla, että joidenkin muiden merkkien kanssa sai olla pyyhkimässä pölyjä wc:n pinnoilta päivittäin (mikä on vähän liian usein meille, siivoamisen faneja kun ei varsinaisesti olla!) Että sen vuoksi päätettiin, että voidaan kyllä maksaa se muutama euro enemmän kyseisestä hiekasta. Ja meillä hiekkaa käytetään (hyvin syvässä) hiekkalaatikossa aina sen verran paljon, ettei olla koettu ongelmaksi tuota Juhiksen huomaamaa hiekkapaakkujen pohjaan tarttumista -ollan siis löydetty hyvin juuri meille sopiva merkki! :)
Ässä
Bengalivaavi
Posts: 23
Joined: 14.09.2010 13:12
Location: Pirkkala

Re: Paras kissanhiekka?

Post by Ässä »

Me löydettiin meidän tarpeisiin myös erittäin hyvä mikrohiekka. Ever Cleaniakin kokeiltiin, mutta paremmaksi havaittiin Golden Grey Master-merkkinen hiekka. Pääpointtina meillä oli myös tuo, että löydettäisiin hiekka joka pölyäisi todella vähän, koska kyllästyttiin siihen hiekkapölykerrokseen vessassa. Tämä hiekka pölyää tosi vähän, ja olen ollut todella tyytyväinen. Paakkuntuu myös hyvin, eikä haise pissa, koska siinä on vähän tuota silikaattia seassa.
tuitui
Riiviörääpäle
Posts: 91
Joined: 26.08.2010 09:14

Re: Paras kissanhiekka?

Post by tuitui »

Meillä neidit käyttää myös tuota Extreme Classicia, joka on parhaaksi havaittu meillä. Koitettu on tuota Golden Grey Masteria, EverCleania, jne. Tämä hiekka on meidän käytössä ainakin TODELLA riittoisaa, vaikka meilläkin hiekkaa astian pohjalle pidetään sen verta, ettei tarvitse raaputella jätöksiä pohjasta, kun nämä kaivavat välillä kuoppaansa niin vimmatusti, että ihmettelen eikö jo näy kiinalaisten varpaita :D Paakkuntuminen on tehokasta, eikä paakut hajoa.
Vain kissojen ystävät tietävät,
millaista on omata turkispäällysteinen,
musikaalinen ja jäähtymätön
kuumavesipullo.

Susanne Millen
ameise
Kehruukone
Posts: 329
Joined: 07.07.2010 09:09
Location: Helsinki
Contact:

Re: Paras kissanhiekka?

Post by ameise »

Kirjoitinkin tuolla jo aiemmin että meillä käytetään EverCleania ja on aina käytetty. Okei pari markettihiekkapönttöä on kotiin kannettu, mutta se ei tule toistumaan.

Oli kyllä mukava lukea noista EverCleanin kaltaisista, ehkä nyt uskalletaan kokeilla muutakin (vähän edullisempaa). Meinaan vaan että aina kun olen hiekkamerkkiä vaihtanut, on se kokeilu mennyt syteen tai saveen ja sitten on vaihdettu viikon päästä takaisin. Jos nyt pitää jotain negatiivista EverCleanista, niin juuri se hiekkalaatikon pohjaan tarttuminen. En ymmärrä kuinka monta laatikollista hiekkaa pitäis hiekkikseen tunkea, jottei meilläkin tuo neito sais kaivettua "Kiinaan asti" :D
Neiti Ylppö BEN n 24
Stella BEN n 24 33
http://taplatytot.blogspot.com/
Goddess
Riiviörääpäle
Posts: 78
Joined: 29.04.2011 17:59
Location: Kirkkonummi
Contact:

Re: Paras kissanhiekka?

Post by Goddess »

Meillä vannotaan nyt Planet Pet silikaattihiekan nimeen. Olen kokeillut monia hiekkoja ja myös markettien silikaattihiekkoja. Tämä (ei niin ekologinen) silikaattiversio sitoo hajut hyvin, on helppo pitää puhtaana ja kestänyt nyt jo jonkin aikaa kahdella sisäkissalla.

Hiekan huolto on helppoa. Kakkikikkareet pois päivittäin ja pari kuopaisua sekoittamaan hiekkaa (-> sitoo pissit paremmin) ja homma toimii.
ameise
Kehruukone
Posts: 329
Joined: 07.07.2010 09:09
Location: Helsinki
Contact:

Re: Paras kissanhiekka?

Post by ameise »

Hei mä oon ummikko noiden silikaattien suhteen... Mistä sen sit tietää kun se hiekka on aika vaihtaa? Kuulostaa hienolta, se siis imee pissan itseensä, sitä ei tarvi poistaa, eikä se jää haisemaa? Kuinkahan riittoisaa tuo sitten on verrattuna just vaikka EverCleaniin?
Neiti Ylppö BEN n 24
Stella BEN n 24 33
http://taplatytot.blogspot.com/
Fusku
Riiviörääpäle
Posts: 69
Joined: 22.10.2009 16:39

Re: Paras kissanhiekka?

Post by Fusku »

Meillä on nyt toisessa laatikossa S-marketin silikaattihiekkaa ja toisessa Vapon puupellettejä. Niitä pellettäjä on kyllä pitkin lattiaa, kun Fusku kuopii niin voimallisesti, mutta pölyä ei enää ole. Pellettivessa on tehty kahdesta nelikulmaisesta Orthex-vadista ja siinä on vähän turhan matala reuna.
Goddess
Riiviörääpäle
Posts: 78
Joined: 29.04.2011 17:59
Location: Kirkkonummi
Contact:

Re: Paras kissanhiekka?

Post by Goddess »

Silikaattihiekoissa on yleensä mukana sinisiä rakeita, joiden määrä lisääntyy, kun hiekka likaantuu. Toisaalta, kun hiekka on imenyt pissiä itseensä riittävästi, niin se muuttuu keltaiseksi ja alkaa lopulta haista. Siitä viimeistään tietää, että hiekka on syytä vaihtaa.

Noissa silikaattihiekoissakin on tosiaan eroja. Markettien halpikset eivät ole yhtä tehokkaita kuin eläinkauppojen vastaavat. Tämä Planet Petin hiekka vaikuttaa riittoisalta ja kelpaa kissoille. Silikaattirakeet ovat pienempiä kuin markettihiekoissa.
Post Reply